Ελλαδα

Φωτιά στο Σοφικό: Βελτιωμένη η εικόνα - Εξελίχθηκε σε δύο πύρινα μέτωπα

Η κατάσταση της υγείας των 4 τραυματιών

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στο Σοφικό: Βελτιωμένη η εικόνα - Εξελίχθηκε σε δύο πύρινα μέτωπα
Φωτιά στο Σοφικό: Βελτιωμένη η εικόνα - Εξελίχθηκε σε δύο πύρινα μέτωπα © ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ/ EUROKINISSI

Φωτιά στο Σοφικό: Βελτιωμένη η εικόνα του μετώπου - Η κατάσταση της υγείας των 3 τραυματιών

Καλύτερη είναι η κατάσταση στο πύρινο μέτωπο στην Κορινθία από τη φωτιά που ξέσπασε κοντά στο Σοφικό. Πάνω από 120 πυροσβέστες, δεκάδες εναέρια μέσα και δυνάμεις του στρατού έχουν ριχτεί στη μάχη για περιορισμό του μετώπου, το οποίο χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα δύσκολο καθώς καίει σε πυκνό πευκοδάσος.

Από τη φωτιά, η οποία δεν απειλεί μέχρι τώρα κάποια κατοικημένη περιοχή, τραυματίστηκαν τρεις πυροσβέστες, ενώ το 112 στέλνει συνεχείς ειδοποιήσεις στους κατοίκους της περιοχής.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2rx60b7tso1)

Φωτιά στο Σοφικό: Βελτιωμένη η εικόνα - Εξελίχθηκε σε δύο πύρινα μέτωπα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η φωτιά εξελίχθηκε σε δύο πύρινα μέτωπα, το ένα προς Επίδαυρο και το άλλο προς Κόεφο και Αγγελόκαστρο. Αυτή την ώρα, αν και η πυρκαγιά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο, η εικόνα είναι αρκετά βελτιωμένη με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να συνεχίζουν να επιχειρούν. Δεν υπάρχει φλόγα αλλά σιγοκαίει ανάμεσα στα δέντρα, γεγονός που εντείνει την ανησυχία.

Το έργο της πυροσβεστικής δυσχαιρένεται και από τους ανέμους που πνέουν στην περιοχή, χαρακτηριστικό των οποίων είναι οι ριπές που μπορούν να αναζωπυρώσουν τα μέτωπα ωστόσο η οι άνεμοι έχουν κοπάσει σε μεγάλο βαθμό.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2rzbws96q4x)

Στη μάχη της πυρόσβεσης είναι και μηχανήματα έργου, έχουν επιστρατευτεί μηχανήματα του στρατού για να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες.

Η κατάσταση της υγείας των 3 τραυματιών

Ο αριθμός των τραυματιών έφτασε τους τέσσερις σήμερα στο Σοφικό.

Ένας Πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρεωσης με καταγωγή από το Σοφικό Κορινθίας, που επιχείρησε εθελοντικά στη φωτιά, καθώς δεν είχε βάρδια, υπέστη καρδιακό επεισόδιο και διακομίζεται στο γενικό της Νίκαιας της Αττικής.

Επίσης, στο νοσοκομείο της Κορίνθου μεταφέρθηκαν και ακόμα τρεις τραυματίες, ένας εθελοντής και δύο πυροσβέστες. Σύφωνα με πληροφορίες, είναι πολύ καλά στην υγεία τους.

Ο ένας μάλιστα ίσως να έχει πάρει και ήδη εξιτήριο. Οι άνθρωποι εγκλωβίστηκαν με το αυτοκίνητο μέσα στην πυρκαγιά και έτσι τραυματίστηκαν.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2rzah87z575)

Νωρίτερα οι δηλώσεις του αντιφερειάρχη Κορινθίας

«Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στον 'Αγιο Βλάση, στην περιοχή του Σοφικού», ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής, επικαλούμενος την ενημέρωση που έχει από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Όπως πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης, σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση που έχει από την Πυροσβεστική, «με τις ισχυρές εναέριες και επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης που επιχειρούν στο πύρινο μέτωπο, προσπαθούμε να "μαζέψουμε" τη φωτιά και υπάρχει η αισιοδοξία ότι τελικά ο στόχος θα επιτευχθεί».

Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «η φωτιά δεν απειλεί μέχρι τώρα κάποια κατοικημένη περιοχή, ούτε και την κατασκήνωση που λειτουργεί στην περιοχή του Σοφικού, αφού οι εγκαταστάσεις βρίσκονται μακριά από την φωτιά».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

SMERemediumCap και Inspiring Earth δημιουργούν έναν ισχυρό όμιλο στο ελληνικό ελαιόλαδο
SMERemediumCap και Inspiring Earth δημιουργούν έναν ισχυρό όμιλο στο ελληνικό ελαιόλαδο

Ο νέος όμιλος διαθέτει πολυετείς συμφωνίες που εξασφαλίζουν πρόσβαση στις ποιοτικότερες και σημαντικότερες παραγωγές ελαιολάδου της Κρήτης (Ρέθυμνο, Σητεία) και της Πελοποννήσου

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.