Ελλαδα

Η φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας μαίνεται ανεξέλεγκτη - Επιχειρούν 22 εναέρια μέσα, τρεις πυροσβέστες τραυματίες

Μήνυμα από το 112 και διακοπή κυκλοφορίας

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας μαίνεται ανεξέλεγκτη - Επιχειρούν 22 εναέρια μέσα, τρεις πυροσβέστες τραυματίες
Η φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας μαίνεται ανεξέλεγκτη - Επιχειρούν 22 εναέρια μέσα, τρεις πυροσβέστες τραυματίες © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ

Φωτιά τώρα στο Σοφικό Κορίνθιας: Μαίνεται ανεξέλεγκτη - Μήνυμα από το 112 και διακοπή κυκλοφορίας

Δύσκολη παραμένει ακόμη η κατάσταση στη φωτιά στο Σοφικό που ξέσπασε το πρωί της Τετάρτηςκαι καίει δασική έκταση.

Η φωτιά στο Σοφικό βρίσκεται μακριά από κατοικημένη περιοχή και από την κατασκήνωση που δραστηριοποιείται στην ευρύτερο χώρο και κατακαίει δασική περιοχή.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2rtlvranue9)

Αυξήθηκαν οι Πυροσβεστικές δυνάμεις στη φωτιά στο Σοφικό 

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι μεγάλη, με επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Στο σημείο έσπευσαν αρχικά και επιχειρούν 40 άνδρες με 21 οχήματα. 12 εθελοντές, 7 ελικόπτερα, 2 Canadair. Σταδιακά οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν και στο σημείο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλη Βαθρακογιάννη, περιοδικά επιχειρούν 19 εναέρια μέσα, ανάμεσά τους και 2 συντονιστικά, στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η πολύ δύσκολη πυρκαγιά, όπως την χαρακτήρισε. Στο έργο της πυρόσβεσης συνδράμουν μηχανήματα έργου του στρατού και των ΟΤΑ.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της φωτιάς στο Σοφικό Κορινθίας, οι πυροσβέστες που τραυματίστηκαν ανέρχονται σε τρεις, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2rsu5xww4sh)

Σημειώνεται ότι προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους του Σοφικού Κορινθίας καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Λόγω της πυρκαγιάς, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο Κορίνθου – Επιδαύρου και συγκεκριμένα από τη διασταύρωση Λουτρών Ωραίας Ελένης μέχρι τη διασταύρωση της Δήμαινας. Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων εναλλακτικών διαδρομών.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2rrz7ki8mi9)

Όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο, μέσω Ναυπλίου γίνεται η μετακίνηση των πολιτών προς το Δήμο Μεθάνων – Τριζοίνας ή προς τον Ισθμό της Κορίνθου.

«Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στον 'Αγιο Βλάση, στην περιοχή του Σοφικού», ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής, επικαλούμενος την ενημέρωση που έχει από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Όπως πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης, σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση που έχει από την Πυροσβεστική, «με τις ισχυρές εναέριες και επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης που επιχειρούν στο πύρινο μέτωπο, προσπαθούμε να "μαζέψουμε" τη φωτιά και υπάρχει η αισιοδοξία ότι τελικά ο στόχος θα επιτευχθεί».

Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «η φωτιά δεν απειλεί μέχρι τώρα κάποια κατοικημένη περιοχή, ούτε και την κατασκήνωση που λειτουργεί στην περιοχή του Σοφικού, αφού οι εγκαταστάσεις βρίσκονται μακριά από την φωτιά».

Με πληροφορίες από ΕΡΤ και ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.