Ελλαδα

Φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας - Τραυματίες τρεις πυροσβέστες

Μάχη με το πύρινο μέτωπο - Σύσκεψη στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Σοφικό Κορινθίας: Φωτιά σε δασική έκταση - Τρεις τραυματίες πυροσβέστες - Συντονιστική σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε στο Σοφικό Κορινθίας, ενώ σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες τραυματίστηκαν τρεις πυροσβέστες.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της φωτιάς στο Σοφικό Κορινθίας, οι πυροσβέστες που τραυματίστηκαν ανέρχονται σε τρεις, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική.

Πυκνοί καπνοί από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στο Σοφικό Κορινθίας © ΑΠΕ/ΜΠΕ/Βασίλης Ψωμάς

Φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας: Τραυματίστηκαν πυροσβέστες

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, οι πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κορίνθου.

Παράλληλα σε λίγο αναμένεται να ξεκινήσει υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, συντονιστική σύσκεψη με αντικείμενο την πυρκαγιά στο Σοφικό Κορινθίας.

Σοφικό Κορινθίας: Σε εξέλιξη η φωτιά - Μήνυμα του 112

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η φωτιά καίει γεωργικές και δασικές εκτάσεις, ενώ δεν απειλεί οικισμούς.

Ακόμη, περαιτέρω ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο και συγκεκριμένα 120 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων (συμπεριλαμβανομένων και 10 πυροσβεστών από τη Μολδαβία στο πλαίσιο του προγράμματος προεγκατάστασης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας) και 32 οχήματα και από αέρος 19 εναέρια μέσα (13 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων τα δύο για συντονισμό). Συντρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Σημειώνεται ότι προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους του Σοφικού Κορινθίας καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.