Ελλαδα

Γιατί δεν έγινε δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης του Απόστολου Λύτρα

Οι δικαστικοί λειτουργοί απέρριψαν και τους λόγους υγείας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Απόστολος Λύτρας: Γιατί δεν έγινε δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης - Το σκεπτικό της απόφασης

Ο Απόστολος Λύτρας θα παραμείνει στις φυλακές, καθώς δεν έγινε δεκτό το αίτημα αποφυλάκισής του. 

Οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας απέρριψαν την αίτηση αποφυλάκισης του Απόστολου Λύτρα κατά πλειοψηφία με ψήφους 2 έναντι ενός. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA το σκεπτικό της απόφαση των δικαστών είναι ότι λόγω της ιδιαίτερης φύσης του παραπτώματός του είναι ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων και ύποπτος φυγής ο ποινικολόγος.

Οι δικαστικοί λειτουργοί απέρριψαν και τους λόγους υγείας που επικαλέστηκε ο Απόστολος Λύτρας, προκειμένου να γίνει δεκτό το αίτημα του για αποφυλάκισης του με "βραχιολάκι" αναφέροντας ότι τα όποια προβλήματα υγείας έχει ο ποινικολόγος μπορούν να αντιμετωπιστούν μέσα στη φυλακή. Ο εισαγγελέας είχε εισηγηθεί την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με ηλεκτρονική επιτήρηση το γνωστό «βραχιολάκι».

Παραμένει στη φυλακή ο Απόστολος Λύτρας

Απορρίφθηκε το αίτημα για αποφυλάκιση του γνωστού ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα. Είχε ζητήσει κατ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι). Ωστόσο, με βούλευμα του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία (με ψήφους 2 έναντι 1) το αίτημα του Απόστολου Λύτρα για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης που του έχει επιβληθεί για την υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγόπουλου.

Οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση απέρριψαν την αίτηση του κατηγορούμενου ποινικολόγου για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με βραχιολάκι.