Ελλαδα

Τι εξετάζουν οι αρχές για τον 71χρονο Γερμανό που βρέθηκε απανθρακωμένος στο σπίτι του στην Πάτρα

Ο καβγάς με τον γείτονά του και η έκρηξη στη μονοκατοικία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εικόνα από το καμένο σπίτι στο οποίο βρέθηκε η απανθρακωμένη σορός του 71χρονου στην Πάτρα
Πάτρα: Τι εξετάζουν οι αρχές για το απανθρακωμένο πτώμα © patrisnews.gr

Πάτρα: Τι εξετάζουν οι αρχές για το απανθρακωμένο πτώμα - Ο καβγάς με τον γείτονά του και η έκρηξη στη μονοκατοικία

Σε 71χρονο Γερμανό ανήκει το πτώμα που εντοπίστηκε απανθρακωμένο σε μονοκατοικία που κάηκε ολοσχερώς στην περιοχή της Ξυλοκέρας στην Πάτρα, το πρωί της Δευτέρας (15.7). Οι αρχές δεν αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο. 

Όπως αναφέρει το patrisnews.gr επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, το βράδυ της περασμένης Κυριακή ο άνδρας που βρέθηκε απανθρακωμένος εισέβαλε σε σπίτι γείτονά του στην Πάτρα, του έκοψε το ρεύμα και τον περίμενε να επιστρέψει από τη δουλειά του, και τότε, φέρεται να του επιτέθηκε, ψεκάζοντάς τον -πιθανά- με σπρέι πιπεριού. Ο γείτονας και ιδιοκτήτης του σπιτιού, ειδοποίησε τις Αρχές, και χθες το πρωί υπέβαλε μήνυση προς τον Γερμανό γείτονά του, με τους άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου να πηγαίνουν στην Ξυλοκέρα στα πλαίσια του αυτοφώρου.

Πάτρα: Το περιστατικό με γείτονα και η έκρηξη όταν έφτασαν οι αστυνομικοί

Οι Αστυνομικοί βρέθηκαν στο σπίτι του 71χρονου, χτύπησαν την εξώπορτα με τον ίδιο να μην ανοίγει. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. συνειδητοποίησαν πως υπάρχει έντονη οσμή από υγραέριο και απομακρύνθηκαν από το σημείο, φοβούμενοι κάποια έκρηξη, η οποία και ακολούθησε μετά από λίγο. Όπως αναφέρει το τοπικό μέσο, η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή, που η σκεπή της μονοκατοικίας τινάχθηκε τουλάχιστον τρία μέτρα, ενώ δομικά υλικά εκσφενδονίστηκαν σε μεγάλη ακτίνα από τη μονοκατοικία.

Το σπίτι τυλίχθηκε στις φλόγες με τους άνδρες της πυροσβεστικής που έφθασαν επί τόπου να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά και στα γειτονικά σπίτια. Λίγο αργότερα, σε ένα από τα δωμάτια του σπιτιού εντοπίστηκε απανθρακωμένος ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης της οικίας. Ο 71χρονος Γερμανός είχε αγοράσει τα τελευταίο χρόνια αυτό το σπίτι. 

«Το βράδυ της Κυριακής, μάλωσαν με έναν γείτονα. Ο Γερμανός, του έριξε σπρέι στο πρόσωπο. Τηλεφώνησαν στην Αστυνομία κι αυτός εξαφανίστηκε. Ήρθαν τέσσερις Αστυνομικοί και την ώρα που ήταν έξω από την πόρτα του έγινε η έκρηξη. Ήταν τυχεροί που δεν έπαθαν κάτι», ανέφερε στην «Π», ο Παναγιώτης Μπουρνέλης, κάτοικος της Ξυλοκέρας. Ο π. Αυγερινός Τσουκαλάς ανέφερε πως «…ήμουν στο σπίτι εκείνη την ώρα… Σείστηκε ο τόπος. Αυτός ο άνθρωπος, όπως λένε εδώ στο χωριό, είχε προβλήματα με τους γείτονες, και δυστυχώς είχαμε αυτή την κατάληξη».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.