Ελλαδα

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη των 21 κατηγορουμένων για την τραγωδία στο Μάτι

Δεκάδες μάρτυρες θα κληθούν να καταθέσουν

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μάτι: Συνεχίζεται σήμερα η δίκη των 21 κατηγορουμένων - Δεκάδες μάρτυρες  θα κληθούν να καταθέσουν 

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για την τραγωδία στο Μάτι  ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων των 21 κατηγορουμένων.

Η δίκη για το Μάτι είχε διακοπεί προκειμένου να οριστούν συνήγοροι του κατηγορούμενου, τότε επικεφαλής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων, Ιωάννη Φωστιέρη και για να ενημερωθούν επί της δικογραφίας.

Ο κ. Φωστιέρης είχε καταδικαστεί για πλημμελήματα σε πρώτο βαθμό χωρίς να έχει συνήγορο, κάτι που επιτρεπόταν εφόσον το είχε επιλέξει ο κατηγορούμενος. Ωστόσο, μετά τις τελευταίες τροποποιήσεις που επέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης στους κώδικες, σε ανάλογης μορφής αδικήματα, που τιμωρούνται με ποινές τουλάχιστον 3 ετών, το δικαστήριο υποχρεούται να διορίζει συνήγορο στον κατηγορούμενο προκειμένου να μην ανακύπτουν θέματα ακυρότητας.

Μάτι: Στο εδώλιο 21 κατηγορούμενοι

Υπενθυμίζεται ότι την πρώτη μέρα της δίκης στο Εφετείο, εκφωνήθηκαν τα ονόματα των 21 κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων ο τότε αρχηγός και ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής αλλά και η τότε Περιφερειάρχης Αττικής.

Η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει καιρό, καθώς δεκάδες μάρτυρες θα κληθούν να καταθέσουν για τη φωτιά που άφησε πίσω της εκατόμβη νεκρών, τεράστιες καταστροφές και ανείπωτη οδύνη.