Ελλαδα

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη των 21 κατηγορουμένων για την τραγωδία στο Μάτι

Δεκάδες μάρτυρες θα κληθούν να καταθέσουν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μάτι: Συνεχίζεται σήμερα η δίκη των 21 κατηγορουμένων
Μάτι: Συνεχίζεται σήμερα η δίκη των 21 κατηγορουμένων © ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Μάτι: Συνεχίζεται σήμερα η δίκη των 21 κατηγορουμένων - Δεκάδες μάρτυρες  θα κληθούν να καταθέσουν 

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για την τραγωδία στο Μάτι  ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων των 21 κατηγορουμένων.

Η δίκη για το Μάτι είχε διακοπεί προκειμένου να οριστούν συνήγοροι του κατηγορούμενου, τότε επικεφαλής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων, Ιωάννη Φωστιέρη και για να ενημερωθούν επί της δικογραφίας.

Ο κ. Φωστιέρης είχε καταδικαστεί για πλημμελήματα σε πρώτο βαθμό χωρίς να έχει συνήγορο, κάτι που επιτρεπόταν εφόσον το είχε επιλέξει ο κατηγορούμενος. Ωστόσο, μετά τις τελευταίες τροποποιήσεις που επέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης στους κώδικες, σε ανάλογης μορφής αδικήματα, που τιμωρούνται με ποινές τουλάχιστον 3 ετών, το δικαστήριο υποχρεούται να διορίζει συνήγορο στον κατηγορούμενο προκειμένου να μην ανακύπτουν θέματα ακυρότητας.

Μάτι: Στο εδώλιο 21 κατηγορούμενοι

Υπενθυμίζεται ότι την πρώτη μέρα της δίκης στο Εφετείο, εκφωνήθηκαν τα ονόματα των 21 κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων ο τότε αρχηγός και ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής αλλά και η τότε Περιφερειάρχης Αττικής.

Η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει καιρό, καθώς δεκάδες μάρτυρες θα κληθούν να καταθέσουν για τη φωτιά που άφησε πίσω της εκατόμβη νεκρών, τεράστιες καταστροφές και ανείπωτη οδύνη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.