Ελλαδα

Παγώνη: Πολύ μεταδοτικό το νέο στέλεχος του κορωνοϊού αλλά με ήπια νόσηση

Έως τέλος Ιουλίου η έξαρση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Kορωνοϊός: Πολύ μεταδοτικό το νέο στέλεχος αλλά με ήπια νόσηση
Kορωνοϊός: Πολύ μεταδοτικό το νέο στέλεχος αλλά με ήπια νόσηση © ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Kορωνοϊός: Πολύ μεταδοτικό το νέο στέλεχος αλλά με ήπια νόσηση - Έως τέλος Ιουλίου η έξαρση 

Για την έξαρση του νέου στελέχους κορωνοϊού μίλησε η Ματίνα Παγώνη, η οποία τόνισε πως έχει πολύ υψηλή μεταδοτικότητα.

Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ μίλησε για τη θερινή έξαρση που βρίσκονται τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας και είπε ότι η νέα παραλλαγή FLiRT έχει υψηλή μεταδοτικότητα, με αποτέλεσμα να τετραπλασιαστούν οι νοσηλευόμενοι. Παρά την αυξημένη μεταδοτικότητα του νέου στελέχους, οι ειδικοί είναι καθησυχαστικοί.

«Ο κορωνοϊός δεν έχει φύγει, τα στελέχη του είναι εδώ. Είναι σε εξάρσεις και υφέσεις. Έχουμε τουρισμό, έχουμε κόσμο που πάει και έρχεται. Το νέο στέλεχος κορωνοϊού είναι πολύ μεταδοτικό, αλλά η κλινική εικόνα των ασθενών είναι ήπια», ανέφερε η Ματίνα Παγώνη. Η κ. Παγώνη τόνισε πως ο κορωνοϊός θα βρίσκεται ανάμεσά μας, ωστόσο αυτό δεν προκαλεί ανησυχία και θα αντιμετωπιστεί όπως και οι άλλες ασθένειες.

Οδηγίες για τον καύσωνα από τη Ματίνα Παγώνη

Ενώ η χώρα βρίσκεται σε κλοιό καύσωνα τα τελευταία 24ωρα και αυτό να καθιστά δύσκολες τις μετακινήσεις των πολιτών, η Ματίνα Παγώνη έδωσε οδηγίες για την αντιμετώπιση της θερμής εισβολής.

Όπως είπε, εάν οι μετακινήσεις είναι απαραίτητες, οι πολίτες θα πρέπει να πίνουν πολλά υγρά, να φορούν γυαλιά και καπέλο.

Όσο για τους ηλικιωμένους, ανέφερε πως θα πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι τους, ωστόσο εάν πρέπει να μετακινηθούν ισχύουν τα παραπάνω, ιδιαίτερα η λήψη πολλών υγρών.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.