Ελλαδα

Επιμένει ο καύσωνας - Θερμοκρασίες έως 42 βαθμούς την Κυριακή

Πότε θα υποχωρήσει το κύμα ζέστης - Αναλυτική πρόγνωση

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καιρός: Συνεχίζεται ο καύσωνας και την Κυριακή - Σε ποια ύψη θα φτάσει η θερμοκρασία - Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο
Συνεχίζεται η επέλαση του καύσωνα και την Κυριακή 14 Ιουλίου © Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος

Καιρός: Συνεχίζεται ο καύσωνας και την Κυριακή - Σε ποια ύψη θα φτάσει η θερμοκρασία - Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο

Συνεχίζεται ο καύσωνας διαρκείας που πλήττει τη χώρα, καθώς οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού και σήμερα, Κυριακή 14 Ιουλίου.

Σύμφωνα με το meteo, πολύ υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται την Κυριακή με κατά τόπους συνθήκες καύσωνα. Λίγες νεφώσεις πυκνότερες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά, με όμβρους ή καταιγίδες κυρίως στα δυτικά ορεινά. Άνεμοι βορειοδυτικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 6 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο.

Meteo: Δελτίο καιρού για την Κυριακή 14 Ιουλίου

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024 αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας τοπικά θα αυξηθούν. Όμβροι ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε ορεινά κυρίως τμήματα κατά μήκος της Πίνδου και ενδεχομένως τοπικά στη Θεσσαλία και στην Κεντρική Μακεδονία. Αυξημένη θα είναι η θερμική επιβάρυνση σε πολλές περιοχές της χώρας, με έμφαση στα αστικά κέντρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 19 έως 36 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 22 έως 37-39 και ενδεχομένως τοπικά 40 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 20 έως 38-40 και τοπικά 41, στην Ήπειρο από 22 έως 38-40 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 25 έως 37-39 βαθμούς και τοπικά 40-41 βαθμούς, στα Επτάνησα από 23 έως 36-38 βαθμούς, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 24 έως 36-38, στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 24 έως 33-35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι, τόσο στο Αιγαίο, όσο και στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 30 έως 38-39 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά του νομού θα διατηρηθεί 3-4 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, πυκνότερες μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 29 έως 37 βαθμούς.

H πρόγνωση της ΕΜΥ για την Κυριακή 14 Ιουλίου

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία και πιθανώς στα ορεινά της δυτικής Στερεάς και Πελοποννήσου, θα σημειωθούν πρόσκαιρα τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα κυρίως στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας όπου θα φτάσει τους 38 με 40 και τοπικά τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου. Στο Ιόνιο, τα νησιά Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη θα φτάσει τους 37 με 39 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Στη Μακεδονία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στη δυτική Μακεδονία και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί πρόσκαιρα έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 38 με 40 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία έως 41 με 42 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στην Ήπειρο και πιθανώς στα ορεινά της δυτικής Στερεάς και Πελοποννήσου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 39 και στα ηπειρωτικά έως 40 και κατά τόπους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 38 με 40 και κατά τόπους 41 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 34 με 36 και στη νότια Κρήτη έως 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 39 με 41 και τοπικά έως 42 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 27 έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και πρόσκαιρα νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.