Ελλαδα

Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: Η 36χρονη είχε μηνύσει τον δράστη για ενδοοικογενειακή βία

Είχε αρνηθεί να της χορηγηθεί panic button - Αυτοκτόνησε ο δράστης

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΕΛ.ΑΣ. για τη γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: Πριν από δύο ημέρες η 36χρονη είχε υποβάλει μήνυση σε βάρος του συζύγου της για ενδοοικογενειακή βία.

Ενδοοικογενειακή βία οδήγησε στη γυναικοκτονία της Αμφιλοχίας, σύμφωνα με πληροφορίες που δίδονται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το αιματηρό περιστατικό.

Όπως προέκυψε από τα πρώτα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας για τη γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία, ο 43χρονος πυροβόλησε την 36χρονη εν διαστάσει σύζυγό του, η οποία βρέθηκε νεκρή μέσα στο αυτοκίνητο της και κατόπιν αυτοκτόνησε λίγα μέτρα πιο μακριά με το ίδιο όπλο, το οποίο βρέθηκε δίπλα του.

Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: Είχε υποβάλει μήνυση για ενδοοικογενειακή βία το θύμα

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 36χρονη γυναίκα την Πέμπτη, 11 Ιουλίου, είχε υποβάλει μήνυση σε βάρος του συζύγου της, για ενδοοικογενειακή παράνομη βία και απειλή, που έλαβαν χώρα την προηγούμενη μέρα, όμως δεν κατέστη δυνατή η σύλληψή του εντός των ορίων του αυτοφώρου, ενώ η παθούσα δεν επιθυμούσε να μεταφερθεί σε δομή, ούτε να της χορηγηθεί η εφαρμογή του panic button.

Επίσης, στις 12 Μαΐου 2024, ο 43χρονος κατόπιν υποβολής μηνύσεως της 36χρονης είχε συλληφθεί εντός των ορίων του αυτοφώρου για ενδοοικογενειακή βία, εξύβριση, απειλή και σωματικές βλάβες, ενώ υπέβαλε κι αυτός στη συνέχεια σε βάρος της 36χρονης μήνυση για ενδοοικογενειακή βία.

Οι δυο συλληφθέντες τότε, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και στη συνέχεια αθωώθηκαν κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.