Ελλαδα

Οι πρώτες ενδείξεις για το θάνατο του 20χρονου στην Κεφαλονιά

Δύτης στην περιοχή εντόπισε το άψυχο σώμα του νεαρού στη Σάμη

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Θάνατος 20χρονου στην Κεφαλονιά: Τι αναφέρουν οι πρώτες ενδείξεις - Δύτης στην περιοχή εντόπισε το άψυχο σώμα του νεαρού στη Σάμη

Σοκαρισμένο είναι το νησί της Κεφαλονιάς μετά το θάνατο του 20χρονου από τη Νότια Αφρική, που βούτηξε στα νερά της Σάμης από το καταμαράν στο οποίο εργαζόταν και δεν επέστρεψε ποτέ.

Ο νεαρός ξεψύχησε στα νερά του Ιονίου και ένας δύτης εντόπισε το άψυχο σώμα στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κεφαλονιάς.

Τι εξετάζουν οι Αρχές για το θάνατο του νεαρού στην Κεφαλονιά

Η σορός του 20χρνου έχει μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας του νησιού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι πρώτες ενδείξεις αποκλείουν το ενδεχόμενο ο θάνατός του να οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια. Είτε πρόκειται για ανακοπή καρδιάς, είτε χτύπησε το κεφάλι του όταν βούτηξε και παρασύρθηκε από τα ρεύματα.

Απαντήσεις στο μυστήριο αναμένεται να δώσει η νεκροψία - νεκροτομή, στην οποία θα υποβληθεί η σορός του από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών.

Ο δήμαρχος Σάμης, Π. Δρακουλόγκωνας, μίλησε σήμερα στον ΣΚΑΪ για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην Κεφαλονιά, όταν ο 20χρονος βούτηξε στη θάλασσα. «Είναι συγκλονιστικό, ένα νέο παιδί, ένας νέος εργαζόμενος. Από νωρίς το απόγευμα γύρω στις 18:00 που ενημερωθήκαμε ζήσαμε με την αγωνία. Δυστυχώς (σ.σ. σήμερα) είχαμε το τραγικό νέο. Εκείνο που εγώ γνωρίζω μετά βεβαιότητος είναι ότι ο καιρός ήταν πάρα πολύ καλός, δηλαδή δεν υπήρχε κυματισμός, δεν υπήρχε κάτι που θα μπορούσε να εμποδίσει τον οποιονδήποτε, πόσο μάλλον ένα 20χρονο παιδί να κολυμπήσει.

Κατά πληροφορίες υπήρχαν κι άλλοι μέσα στο σκάφος. Από το σκάφος ενημερώθηκε το λιμεναρχείο ότι αγνοείται, χθες το απόγευμα, 18:00 η ώρα περίπου. Το λιμεναρχείο, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που έχουμε ως δήμος, ενημερώθηκε από τον κυβερνήτη του καταμαράν ότι τις πρώτες μεσημβρινές ώρες ότι, καθώς κολυμπούσε, χάθηκε ο άτυχος αυτός νέος». 

Κεφαλονιά: Η έκκληση της μητέρας του 20χρονου και η τραγική κατάληξη στις έρευνες

Ο συναγερμός για τον εντοπισμό 20χρονου που φέρεται να βούτηξε από καταμαράν για κάνει το μπάνιο του στον κόλπο της Σάμης και δεν επέστρεψε ποτέ στο σκάφος στο οποίο εργαζόταν σήμανε το απόγευμα της Πέμπτης (11.7). Όπως αναφέρει το inkefalonia, για τον εντοπισμό του 20χρονου Μπέντζαμιν γίνονταν έρευνες με πλωτά και εναέρια μέσα. Στις έρευνες συνέδραμε και η Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλονιάς. 

Η μητέρα του 20χρονου σε ανάρτησή της στη σελίδα South Africans In Kefalonia στο Facebook κοινοποίησε φωτογραφίες του γιου της και ζήτησε από όποιον μπορεί να έχει μία πληροφορία για το παιδί της ή τον έχει δει κάπου να ενημερώσει τις αρχές. 

Δυστυχώς, ιδιώτης δύτης εντόπισε το άψυχο σώμα του 20χρονου στη θαλάσσια περιοχή του Όρμου Σάμης ανατολικά της Κεφαλονιάς νωρίς το πρωί της Παρασκευής (12.7).