Ελλαδα

Συρμός του Ηλεκτρικού παρέσυρε 50χρονο επιβάτη - Η απάντηση της ΣΤΑΣΥ

Στον σταθμό «Νέα Ιωνία»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Συρμός του Ηλεκτρικού παρέσυρε 50χρονο επιβάτη στη Νέα Ιωνία - Τι αναφέρει η ΣΤΑΣΥ

Ένας 50χρονος επιβάτης παρασύρθηκε από συρμό του Ηλεκτρικού στον σταθμό «Νέα Ιωνία» το μεσημέρι της Πέμπτης (11.7), χωρίς - ευτυχώς - ο επιβάτης να τραυματιστεί σοβαρά. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επιβάτης προσπάθησε να κρατήσει με το πόδι του την πόρτα του συρμού του Ηλεκτρικού ανοιχτή, αφού είχε ηχήσει το σήμα κλεισίματος των θυρών. Όμως, η πόρτα έκλεισε και ο συρμός ξεκίνησε σέρνοντας μαζί του τον επιβάτη στην αποβάθρα για περισσότερα από είκοσι μέτρα. Οι άλλοι επιβάτες του συρμού έσπασαν το τζαμάκι και τράβηξαν τον μοχλό έκτακτης ανάγκης (πέδη), προκειμένου ο συρμός να σταματήσει άμεσα και να αποφευχθούν τα χειρότερα. 

Τι απαντά η ΣΤΑΣΥ για την παράσυρση επιβάτη από συρμό 

Η ΣΤΑΣΥ επιβεβαίωσε το γεγονός στον «Ελεύθερο Τύπο» σημειώνοντας ότι «σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΣΤΑ.ΣΥ, το μεσημέρι της Πέμπτης 11/07 στην αποβάθρα του σταθμού της Γραμμής 1 του Μετρό «Ν. Ιωνία», 50χρονος επιβάτης, παρότι ήχησε ο χαρακτηριστικός ήχος κλεισίματος των θυρών, επιχείρησε με τα πόδια και τα χέρια του να εμποδίσει το κλείσιμο αυτών.

Ο συρμός εκκίνησε και σταμάτησε λίγα μέτρα μετά το τελείωμα της αποβάθρας από επιβάτες, που έκαναν χρήση του σήματος κινδύνου, με αποτέλεσμα να απεγκλωβιστεί ο επιβάτης. Στη συνέχεια, αφού ελέγχθηκε το κλείσιμο των θυρών από τον οδηγό και τον σταθμάρχη της "Ν. Ιωνίας", ο συρμός συνέχισε το δρομολόγιο ως τον επόμενο σταθμό "Πευκάκια", όπου εκκενώθηκε, για να πραγματοποιηθεί, όπως προβλέπεται σε ανάλογες περιπτώσεις, ο απαραίτητος έλεγχος στο Αμαξοστάσιο Πειραιά από εξειδικευμένο προσωπικό.

Στον σταθμό "Πευκάκια" ο σταθμάρχης προσέφερε στον επιβάτη τις πρώτες βοήθειες και κάλεσε το ΕΚΑΒ. Άμεσα κατέφθασε στο σημείο μηχανή του ΕΚΑΒ και μετά τον έλεγχο ο επιβάτης αποχώρησε οικειοθελώς και ζήτησε ακύρωση της κλήσης του ασθενοφόρου. Η ΣΤΑ.ΣΥ εξετάζει τις ακριβείς συνθήκες του συμβάντος. Με αφορμή σε αυτό, υπενθυμίζει στους επιβάτες, ότι απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από τον συρμό μετά τον χαρακτηριστικό, προειδοποιητικό ήχο κλεισίματος των θυρών για λόγους ασφάλειας».