Ελλαδα

Συρμός του Ηλεκτρικού παρέσυρε 50χρονο επιβάτη - Η απάντηση της ΣΤΑΣΥ

Στον σταθμό «Νέα Ιωνία»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συρμός του Ηλεκτρικού
(φωτογραφία αρχείου) © EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Συρμός του Ηλεκτρικού παρέσυρε 50χρονο επιβάτη στη Νέα Ιωνία - Τι αναφέρει η ΣΤΑΣΥ

Ένας 50χρονος επιβάτης παρασύρθηκε από συρμό του Ηλεκτρικού στον σταθμό «Νέα Ιωνία» το μεσημέρι της Πέμπτης (11.7), χωρίς - ευτυχώς - ο επιβάτης να τραυματιστεί σοβαρά. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επιβάτης προσπάθησε να κρατήσει με το πόδι του την πόρτα του συρμού του Ηλεκτρικού ανοιχτή, αφού είχε ηχήσει το σήμα κλεισίματος των θυρών. Όμως, η πόρτα έκλεισε και ο συρμός ξεκίνησε σέρνοντας μαζί του τον επιβάτη στην αποβάθρα για περισσότερα από είκοσι μέτρα. Οι άλλοι επιβάτες του συρμού έσπασαν το τζαμάκι και τράβηξαν τον μοχλό έκτακτης ανάγκης (πέδη), προκειμένου ο συρμός να σταματήσει άμεσα και να αποφευχθούν τα χειρότερα. 

Τι απαντά η ΣΤΑΣΥ για την παράσυρση επιβάτη από συρμό 

Η ΣΤΑΣΥ επιβεβαίωσε το γεγονός στον «Ελεύθερο Τύπο» σημειώνοντας ότι «σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΣΤΑ.ΣΥ, το μεσημέρι της Πέμπτης 11/07 στην αποβάθρα του σταθμού της Γραμμής 1 του Μετρό «Ν. Ιωνία», 50χρονος επιβάτης, παρότι ήχησε ο χαρακτηριστικός ήχος κλεισίματος των θυρών, επιχείρησε με τα πόδια και τα χέρια του να εμποδίσει το κλείσιμο αυτών.

Ο συρμός εκκίνησε και σταμάτησε λίγα μέτρα μετά το τελείωμα της αποβάθρας από επιβάτες, που έκαναν χρήση του σήματος κινδύνου, με αποτέλεσμα να απεγκλωβιστεί ο επιβάτης. Στη συνέχεια, αφού ελέγχθηκε το κλείσιμο των θυρών από τον οδηγό και τον σταθμάρχη της "Ν. Ιωνίας", ο συρμός συνέχισε το δρομολόγιο ως τον επόμενο σταθμό "Πευκάκια", όπου εκκενώθηκε, για να πραγματοποιηθεί, όπως προβλέπεται σε ανάλογες περιπτώσεις, ο απαραίτητος έλεγχος στο Αμαξοστάσιο Πειραιά από εξειδικευμένο προσωπικό.

Στον σταθμό "Πευκάκια" ο σταθμάρχης προσέφερε στον επιβάτη τις πρώτες βοήθειες και κάλεσε το ΕΚΑΒ. Άμεσα κατέφθασε στο σημείο μηχανή του ΕΚΑΒ και μετά τον έλεγχο ο επιβάτης αποχώρησε οικειοθελώς και ζήτησε ακύρωση της κλήσης του ασθενοφόρου. Η ΣΤΑ.ΣΥ εξετάζει τις ακριβείς συνθήκες του συμβάντος. Με αφορμή σε αυτό, υπενθυμίζει στους επιβάτες, ότι απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από τον συρμό μετά τον χαρακτηριστικό, προειδοποιητικό ήχο κλεισίματος των θυρών για λόγους ασφάλειας». 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.