Ελλαδα

Κύκλωμα εκβιαστών: Προφυλακιστέα η 43χρονη «Νάνσυ» και άλλοι 4 κατηγορούμενοι

Αντιμέτωποι με βαριές κακουργηματικές κατηγορίες και οι «14»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Κύκλωμα εκβιαστών: Προφυλακιστέα η 43χρονη «Νάνσυ» και άλλοι 4 - Αντιμέτωποι με βαριές κακουργηματικές κατηγορίες και οι «14»

Απόφαση για την προφυλάκιση πέντε κατηγορουμένων μεταξύ των οποίων και οι δύο φερόμενοι αρχηγοί του κυκλώματος εκβιασμών σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Αθήνας, έλαβαν Ανακριτής και Εισαγγελέας μετά την ολοκλήρωση της απολογητικής διαδικασίας.

Η δεύτερη ομάδα του κυκλώματος εκβιασμών, αποτελούμενη από έξι φερόμενα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, οδηγήθηκε το πρωί στα δικαστήρια για τις απολογίες τους, ενώ χθες απολογήθηκαν οκτώ κατηγορούμενοι δύο εκ των οποίων κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.

Κύκλωμα εκβιαστών: Προφυλακιστέα η 43χρονη «Νάνσυ» και άλλοι 4 κατηγορούμενοι

Μετά την απολογητική διαδικασία σήμερα, τον δρόμο για την φυλακή παίρνουν η 43χρονη «Νάνσυ» που εμφανίζεται ως διευθυντικό μέλος της οργάνωσης και ο 64χρονος συγκατηγορούμενος της για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Επίσης προφυλακιστέος κρίθηκε και κατηγορούμενος, συγγενικό πρόσωπο υψηλόβαθμου στελέχους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το δρόμο για τη φυλακή έδειξαν οι δικαστικές αρχές και στον αδελφό της 43χρονης, αλλά και σε δυο ακόμη υπαλλήλους δημοσίων υπηρεσιών.

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε ένας κατηγορούμενος που εμφανίζεται να έκανε μικροδουλειές της ομάδας.

Και οι 14 κατηγορούμενοι είναι, ανά περίπτωση, αντιμέτωποι με βαριές κακουργηματικές κατηγορίες που αφορούν τη δράση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία στόχευε επιχειρηματίες στον χώρο της εστίασης.

Συνολικά για την υπόθεση οι δικαστικές αρχές έκριναν επτά κατηγορούμενους προσωρινά κρατούμενους και άλλους επτά ελεύθερους με την επιβολή όρων.