Ελλαδα

Νύχτα αγωνίας στην Κορινθία για τη φωτιά που καίει ανεξέλεγκτα από το μεσημέρι

19 αεροσκάφη με 140 πυροσβέστες έδιναν μάχη με τις φλόγες μέχρι τη δύση του ηλίου

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νύχτα αγωνίας στην Κορινθία για τη φωτιά που καίει ανεξέλεγκτα από το μεσημέρι
Νύχτα αγωνίας στην Κορινθία για τη φωτιά που καίει ανεξέλεγκτα από το μεσημέρι © EUROKINISSI

Φωτιά στην Κορινθία: Νύχτα αγωνίας στην περιοχή - 19 αεροσκάφη με 140 πυροσβέστες έδιναν τη μάχη μέχρι τη δύση του ηλίου

Συνεχίζει να καίει ανεξέλγκτα η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης σε δασική έκταση στην Στιμάγκα Κορινθίας

Δύσκολο είναι απόψε το έργο της Πυροσβεστικής, με τις επίγειες δυνάμεις της να καλούνται να αντιμετωπίσουν τη φωτιά που ξεκίνησε από την Στιμάγκα και πέρασε στο Κούτσι του Δήμου Νεμέας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2mw8qzttwe9)

Στη μάχη με τις φλόγες μέχρι την ανατολή του ηλίου οι επίγειες δυνάμεις

Την ίδια ώρα, μετά τη δύση του ηλίου σταμάτησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα και συνεχίζουν τις μάχες οι επίγειες δυνάμεις.

Φωτιά στην Στιμάγκα: Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο – Πλησιάζει το χωριό Κούτσι Νεμέας

Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της φωτιάς μετέβησαν ισχυρές εναέριες και επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς πρόκειται για μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά λόγω της πολύ πυκνής βλάστησης και του ανάγλυφου του σημείου.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2mvle9jbxrt)

Eπιχειρούν 159 πυροσβέστες με 6 ομάδες δασοκομάντος και 49 οχήματα, ενώ έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 19 εναέρια μέσα, 11 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα από το Δήμο, την Περιφέρεια και τον Στρατό.

Στις 19.00 το απόγευμα, εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους της περιοχής για τη μεγάλη φωτιά.

Βασίλης Βαθρακογιάννης: Tο τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 50 αγροτοδασικές πυρκαγιές

Όπως είπε o εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης, το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 50 αγροτοδασικές πυρκαγιές. Εξήγησε ότι οι 45 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 5 πυρκαγιές».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2muf1sk3z2p)

Εξήγησε ότι «μια από αυτές, είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα (11/7) το μεσημέρι στην περιοχή Στιμάγκα Κορινθίας. Ξεκίνησε και εξελίσσεται μέσα σε ρεματιά με απότομες κλήσεις και πολύ πυκνή βλάστηση, χωρίς, μέχρι στιγμής να απειλούνται οικισμοί».

Πρόσθεσε ότι «για τη συγκεκριμένη πυρκαγιά, πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συντονιστική σύσκεψη που συγκάλεσε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων, των ΟΤΑ και όλων των σωμάτων ασφαλείας».

Πηγή: KorinthosNews

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.