Ελλαδα

Μπουρίνι στα Γιάννενα έφερε... φθινόπωρο μέσα σε δυο ώρες

Το φαινόμενο περιέγραψε ο καθηγητής Μετεωρολογίας Άρης Μπαρτζώκας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπουρίνι στα Γιάννενα έφερε... φθινόπωρο μέσα σε δυο ώρες
© ΕΡΤ

Γιάννενα: Μπουρίνι έριξε τη θερμοκρασία κατά 16°C και ανέβασε 99% την υγρασία σε δύο ώρες

Ένα ξαφνικό μπουρίνι στα Γιάννενα έριξε τον υδράργυρο από 37°C σε 21°C , ενώ η υγρασία ανέβηκε από 22% σε 99% και όλα αυτά σε διάστημα μόλις δυο ωρών. 

Το φαινόμενο περιέγραψε ο καθηγητής Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Άρης Μπαρτζώκας και κοινοποίησε στα social media ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς. Συγκεκριμένα, στις 2 το μεσημέρι, η θερμοκρασία στον Μετεωρολογικό Σταθμό του Πανεπιστημίου ήταν 37 βαθμοί Κελσίου και η υγρασία 22%. Δύο ώρες αργότερα, ο υδράργυρος έδειξε 21 βαθμούς Κελσίου, με ποσοστό υγρασίας στο 99%. Πτώση και άνοδος 16°C και 77%, αντίστοιχα, δηλαδή μέσα σε ένα δίωρο.

Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά για το μπουρίνι στα Γιάννενα

Σχετικά με τη σημερινή καταιγίδα στα Γιάννενα: Στο Μετεωρολογικό Σταθμό του Πανεπιστημίου στις 14:00 η θερμοκρασία ήταν 37ᵒCκαι η σχετική υγρασια 22%. Στις 16:00 η θερμοκρασία ήταν 21ᵒC και η σχετική υγρασία 99%. Πτώση και άνοδος 16ᵒC και 77%, αντίστοιχα, δηλαδή μέσα σε ένα δίωρο. Η εικόνα από τον μετεωρολογικό δορυφόρο δείχνει τις νεφώσεις στα ορεινά της Ηπείρου που έφεραν την μάλλον ευπρόσδεκτη βροχή. Από την ανάρτηση στο fb του καθηγητή Μετεωρολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννινων κ. Άρη Μπαρτζώκα.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής μετά την έντονη βροχόπτωση, σε συνδυασμό με αέρα, που εκδηλώθηκε πριν λίγη ώρα, στα Ιωάννινα. Συνολικά οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί της πόλης κλήθηκαν να επέμβουν σε δέκα περιστατικά κόβοντας και απομακρύνοντας δέντρα από το οδόστρωμα, από αυλές σπιτιών, ακόμη και από αυτοκίνητα. Στην Παλαιά Βλαχόστρατα από Σταυράκι προς Βουνοπλαγιά έπεσε κολώνα της ΔΕΗ και συνεργεία του ΔΕΔΗΕ έφτασαν στο σημείο για να επιληφθούν της βλάβης, ενώ την κυκλοφορία των αυτοκινήτων διευκόλυνε η αστυνομία. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση κοπής μεγάλου κλαδιού δέντρου στην οδό Γαριβάλδη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.