Ελλαδα

Έγκυος καταγγέλλει ότι ο ΕΦΚΑ την είχε καταχωρήσει ως ... άνδρα - «Μου ζήτησαν πιστοποιητικό γέννησης»

Το διαπίστωσε όταν έκανε τα χαρτιά της για το επίδομα μητρότητας

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Έγκυος καταγγέλλει ότι ο ΕΦΚΑ την είχε καταχωρήσει ως ... άνδρα - Το διαπίστωσε όταν έκανε τα χαρτιά της για το επίδομα μητρότητας

Μία απίστευτη περιπέτεια φαίνεται ότι έζησε έγκυος, η οποία στην προσπάθειά της να κάνει αίτηση για το επίδομα μητρότητας ανακάλυψε ότι ο ΕΦΚΑ την έχει καταχωρήσει ως ... άνδρα. 

«Για τον ΕΦΚΑ είμαι άνδρας. Μου είπαν πως θα πρέπει να πάω με το πιστοποιητικό γέννησης από κοντά. Το είδα στα ατομικά μου στοιχεία στον ΕΦΚΑ. Μου έβγαλε αυτοματοποιημένο μήνυμα στην πλατφόρμα maternity, το όποιο έγραφε πως το επίδομα αφορά πολίτες γυναικείου φύλου», δήλωσε η Μαρία Πιτσιδήμου στον ΣΚΑΪ.

«Αρχικά κάλεσα το 1555 και υπήρχε ένας μαραθώνιος τηλεφωνημάτων, διότι κανείς δεν γνώριζε πώς έγινε αυτό και τι έγινε. Έκανα ένα διαδικτυακό ραντεβού, με ενημερώσανε ότι θα έπρεπε να πάω στο μητρώο του ΕΦΚΑ και να κλείσω δια ζώσης ένα ραντεβού. Ρώτησα για το ποια έγγραφα έπρεπε να έχω μαζί μου. Σχετικά με τα έγγραφα που θα έπρεπε να προσκομίσω, μου ζήτησαν εκκαθαριστικό μέχρι και πιστοποιητικό γέννησης», κατήγγειλε η γυναίκα. 

Η εγκυμονούσα είχε κάνει γνωστή την περιπέτειά της μέσα από ανάρτησή της στο Instagram, ενώ πλέον αναφέρει ότι το πρόβλημα διευθετήθηκε.

Η ανάρτηση της εγκύου που είχε καταχωρηθεί ως άνδρας στον ΕΦΚΑ

Ονομάζομαι Μαρία Πιτσιδήμου και επίσημα βρίσκομαι στον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης μου. Αυτή είναι μια απελπισμένη φωτογραφία, στην οποία εκτός από την κοιλίτσα μου κρατάω 1 σπιτική λεμονάδα με τζίντζερ, ενώ στην πραγματικότητα θα ήθελα να πιω αρκετή ποσότητα βότκας. Στο ψητό!

Το Σάββατο 6 Ιουλίου μπήκα στο(Ν) ΕΦΚΑ, ώστε να κάνω το αίτημα μητρότητας, το οποίο δικαιούμαι! Ωστόσο, ο/το ΕΦΚΑ με έχει περασμένη μέσα ως ΑΝΤΡΑ με αποτέλεσμα να μην με αφήνει να ολοκληρώσω την διαδικασία.

Με άπειρες άκαρπες προσπάθειες - επικοινωνία με 1555, εφορία, ΚΕΠ, ΕΦΚΑ της περιοχής που υπάγομαι- τελικά έμαθα πως ευθύνεται ο/το ΕΦΚΑ για αυτό.
Σε αυτό το σημείο να πω, πως με 5 διαφορετικούς υπαλλήλους που μίλησα με το 1555, μου είπαν 5 διαφορετικά πράγματα και τα τηλέφωνα προς το ΕΦΚΑ δεν απαντήθηκαν ποτέ! (Υπάρχει ιστορικό)

Έκανα 1 διαδικτυακό ραντεβού σήμερα 8/7/2024 στο οποίο, η τίμια υπάλληλος εν τέλει μου απάντησε πως δεν γνωρίζει ποια έγγραφα χρειάζεται να προσκομίσω, στο μητρώο του ΕΦΚΑ. Αλλά γνωρίζει πως αυτό γίνεται με ραντεβού δια ζώσης με το μητρώο.

Όπως και να έχει και χωρίς να θέλω να δικάσω το δημόσιο, η ερώτηση μου είναι η εξής: Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ "ΔΕΝ ΞΕΡΩ", ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΔΗΜΌΣΙΟ;
Παρακαλώ κοινοποιήστε -οχι γιατί έχουμε θέμα με τους δημόσιους υπαλλήλους, δεν πρόκειται για κάποιον διχασμό μεταξύ "αυτοί και εμείς", ούτε επιθυμώ κάποιο είδος πολέμου με την οποιαδήποτε κυβέρνηση.

Επιθυμώ όμως από καρδιάς να γίνουμε όλοι καλύτεροι. Και επειδή την Παρασκευή 12/7/2024 έχω ραντεβού με το μητρώο ΕΦΚΑ, αν κάποιος γνωρίζει ποια έγγραφα χρειάζομαι για να αλλάξει το Άντρας σε Γυναίκα, ας απαντήσει. Ας γίνουμε viral βρε παιδιά! Χρειάζεται να τονίζονται τα μελανά σημεία αυτών που κάνουν λάθη και κοστίζουν σε εμάς!
Μεγάλη μου χαρά να κοινοποιηθεί τόοοοοσο πολύ, ώστε να τα πούμε και με κανέναν πολιτικό, ιδίως σε μια στιγμή που όλοι αγχώνονται ΜΕ το και ΓΙΑ το δημογραφικό. Κάνουμε παιδιά κυρίες και κύριοι αλλά δεν μας δίνετε τα δεδουλευμένα μας επιδόματα, γιατί κάποιος υπάλληλος έκανε χοντράδα.

Με εκτίμηση Μαρία Πιτσιδήμου - γυναίκα - μα, πάνω απ' όλα άνθρωπος