Ελλαδα

«Είναι ένοχοι Ζαχαρία μου» είπε η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου μετά την ανακοίνωση της απόφασης

Οι ποινές και τα ελαφρυντικά που αναγνωρίστηκαν στους καταδικασθέντες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ζακ Κωστόπουλος: Η μητέρα του μετά την ανακοίνωση της απόφασης
Ζακ Κωστόπουλος: Η μητέρα του μετά την ανακοίνωση της απόφασης © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Ζακ Κωστόπουλος: Η μητέρα του μετά την ανακοίνωση της απόφασης - Τα ελαφρυντικά που αναγνωρίστηκαν στους καταδικασθέντες

Από ειδική είσοδο των κρατουμένων φυγαδεύτηκαν τόσο οι δύο καταδικασθέντες για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, όσο και συγγενείς και φίλοι τους που παρεβρέθηκαν στο δικαστήριο, εκεί που με ομόφωνη απόφαση του, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης πέντε ετών στον κοσμηματοπώλη και έξι ετών στον μεσίτη.

Η ένταση ήταν διάχυτη στη δικαστική αίθουσα όπου εκδικαζόταν η υπόθεση δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου, με τους γονείς και το πλήθος να ξεσπάνε σε φωνές.

«Στην Κόλαση να πας! Φονιάδες! Δολοφόνοι!», φώναζαν κατά των καταδικασμένων. 

Οι μόνοι που έμειναν ακίνητοι και αγκαλιασμένοι, στις θέσεις τους ήταν η μητέρα και ο αδελφός του Ζακ Κωστόπουλου. Η μητέρα του 33χρονου Ζακ κλαίγοντας, μονολογούσε «είναι ένοχοι, Ζαχαρία μου» εν μέσω χειροκροτημάτων ανθρώπων που στάθηκαν όλο αυτό το διάστημα στο πλευρό τους.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2ltth6rdf4p)

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Οι ποινές σε κοσμηματοπώλη και μεσίτη

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών αποφάσισε ομόφωνα την αναγνώριση ελαφρυντικών στους δύο καταδικασθέντες για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη.

Ακόμα, στον κοσμηματοπώλη αναγνωρίστηκε και το ελαφρυντικό της ανάρμοστης συμπεριφοράς θύματος. Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη.

Ζακ Κωστόπουλος: Ένοχοι και στο Εφετείο κοσμηματοπώλης και μεσίτης

Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν και στο Εφετείο οι δυο κατηγορούμενοι για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου και ο μεσίτης κρίθηκαν ένοχοι για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης σε βάρος του Ζακ Κωστόπουλου.

Ο 33χρονος ακτιβιστής, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 2:30 το μεσημέρι «εισήλθε για άγνωστη αιτία» στο κοσμηματοπωλείο του κοσμηματοπώλη επί της οδού Γλάδστωνος του οποίου η πόρτα ήταν ανασφάλιστη από τον ιδιοκτήτη λόγω της ολιγόλεπτης απουσίας του. Το θύμα, σύμφωνα με τη δικογραφία ,ήταν σε υπερδιέγερση και όταν "ασφάλισε" η πόρτα και δεν μπορούσε να βγει, άρχισε να χτυπά με πυροσβεστήρα αρχικά τη γυάλινη θύρα και στη συνέχεια το κατώτερο επίπεδο της βιτρίνας που θρυμματίστηκε. Όταν το θύμα επιχείρησε να συρθεί για να βγει από εκεί δέχθηκε αλλεπάλληλα σφοδρά χτυπήματα στο κεφάλι και το σώμα από τον κοσμηματοπώλη και τον 64χρονο μεσίτη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.