Ελλαδα

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Κάθειρξη πέντε ετών στον κοσμηματοπώλη και έξι στον μεσίτη

Τους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δίκη Ζακ Κωστόπουλου
Δίκη Ζακ Κωστόπουλου © Eurokinissi

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Οι ποινές σε κοσμηματοπώλη και μεσίτη - Τους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά

Με ομόφωνη απόφαση του, το Μικτό Ορκωτό Δικασσήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης πέντε ετών στον κοσμηματοπώλη και έξι ετών στον μεσίτη για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά στους καταδικασθέντες

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών αποφάσισε ομόφωνα την αναγνώριση ελαφρυντικών στους δύο καταδικασθέντες για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη.

Ακόμα, στον κοσμηματοπώλη αναγνωρίστηκε και το ελαφρυντικό της ανάρμοστης συμπεριφοράς θύματος. Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη.

Ζακ Κωστόπουλος: Ένοχοι και στο Εφετείο κοσμηματοπώλης και μεσίτης

Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν και στο Εφετείο οι δυο κατηγορούμενοι για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου και ο μεσίτης κρίθηκαν ένοχοι για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης σε βάρος του Ζακ Κωστόπουλου.

Στο δικαστήριο βρέθηκαν από νωρίς συγγενείς και φίλοι του Ζακ Κωστόπουλου, ακτιβιστές, διαδηλωτές, αλλά και η Μάγδα Φύσσα. 

Η διαδικασία συνεχίζεται, μέσα σε μία ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο δικαστική αίθουσα, με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων για την αναγνώριση ελαφρυντικών. Σε πρώτο βαθμό ο 81 ετών κοσμηματοπώλης και ο 64χρονος μεσίτης καταδικάστηκαν για τη θανατηφόρα σωματική βλάβη σε κάθειρξη 10 ετών ο καθένας.

Ο 33χρονος ακτιβιστής, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 2:30 το μεσημέρι «εισήλθε για άγνωστη αιτία» στο κοσμηματοπωλείο του κοσμηματοπώλη επί της οδού Γλάδστωνος του οποίου η πόρτα ήταν ανασφάλιστη από τον ιδιοκτήτη λόγω της ολιγόλεπτης απουσίας του. Το θύμα, σύμφωνα με τη δικογραφία ,ήταν σε υπερδιέγερση και όταν "ασφάλισε" η πόρτα και δεν μπορούσε να βγει, άρχισε να χτυπά με πυροσβεστήρα αρχικά τη γυάλινη θύρα και στη συνέχεια το κατώτερο επίπεδο της βιτρίνας που θρυμματίστηκε. Όταν το θύμα επιχείρησε να συρθεί για να βγει από εκεί δέχθηκε αλλεπάλληλα σφοδρά χτυπήματα στο κεφάλι και το σώμα από τον κοσμηματοπώλη και τον 64χρονο μεσίτη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.