Ελλαδα

Φωτιά στην Πάτρα: «Έγινε ένα μικρό θαύμα», λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης - Πότε ανοίγει το Καραμανδάνειο

Προσήχθη 45χρονη που απειλούσε να κάψει την περιοχή

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά κοντά στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας
Φωτιά Πάτρα: Πότε ανοίγει ξανά το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο © EUROKINISSI

Φωτιά Πάτρα: Προσήχθη 45χρονη - Πότε ανοίγει το Καραμανδάνειο - Επίσκεψη Γεωργιάδη στο Νοσοκομείο

Η φωτιά στην Πάτρα απείλησε εχθές και το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, το οποίο εκκενώθηκε από τις αρχές προκειμένου να μην κινδυνεύσουν οι ασθενείς από τη φωτιά και τους έντονους καπνούς που είχαν κατακλύσει την περιοχή. 

Ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας ανακοίνωσε ότι το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας θα επανελειτουργήσει αύριο Πέμπτη (11.7). Στο νοσοκομείο βρέθηκε, μία ημέρα μετά τη φωτιά στην Πάτρα, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. «Το νοσοκομείο θα λειτουργήσει αύριο για να φύγει σήμερα ο καπνός που έχει συγκεντρωθεί. Η απόφαση για την εκκένωση ελήφθη έγκαιρα γιατί το χθεσινό θα μπορούσε να εξελιχθεί πολύ άσχημα. Για λίγη ώρα φοβηθήκαμε χθες. Έγινε ένα μικρό θαύμα εδώ», είπε ο κ. Γεωργιάδης. 

Ο υπουργός συμπλήρωσε ακόμη ότι «τα πρόσφατα έργα που κάναμε είχαν προσθέσει και σωλήνες νερού που βοήθησαν στην κατάσβεση της φωτιάς. Σε μια δύσκολη στιγμή όλα τα πράγματα πήγαν όπως έπρεπε να πάνε. Ευχαριστώ και την πυροσβεστική που δίνει καθημερινή μάχη». Σύμφωνα με την ΕΡΤ από τη φωτιά στην περιοχή Γηροκομειό της Πάτρας προκλήθηκαν ζημιές σε 4 αυτοκίνητα και 4 σπίτια.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2ll6hc9em95)

Φωτιά Πάτρα: Προσήχθη 45χρονη που απειλούσε να κάψει την περιοχή

Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή μίας 45χρονης γυναίκας, μετά από καταγγελία συγγενικού της προσώπου. Σύμφωνα με το tempo24, οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ προσήγαγαν τη γυναίκα, καθώς συγγενής της κατήγγειλε πως μια μέρα πριν, απειλούσε ότι θα κάψει την περιοχή του Γηροκομείου όπου χθες το μεσημέρι προκλήθηκε η μεγάλη φωτιά.

Η γυναίκα μένει κοντά στο σημείο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά και εντοπίστηκε στην οδό Καλαβρύτων την ώρα που μετακινούνταν προς το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», όπου τη σταμάτησαν οι αστυνομικοί και την οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα για ανάκριση.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2l6h0cgk8k1)

Φωτιά Πάτρα: Αστυνομικός πήρε αγκαλιά ηλικιωμένο για να τον απομακρύνει από τις φλόγες

Η φωτιά δημιούργησε τεράστια αναταραχή καθώς εκκενώνονταν σπίτια με τη βοήθεια πυροσβεστών και αστυνομικών. Συγκλονιστικά είναι τα πλάνα που κατέγραψε η κάμερα του Mega, με έναν αστυνομικό που πήρε ήρε στα χέρια του έναν ηλικιωμένο για να τον απομακρύνει από το μέτωπο της φωτιάς και να τον οδηγήσει σε ασφαλές σημείο.

Το περιστατικό κατέγραψε η κάμερα του Mega μετά το 02:30:

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2l0znmpdkkh)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.