Ελλαδα

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στις Αχαρνές: Κάηκαν οι εγκαταστάσεις εργοστασίων - Ήχησε το 112

Στις φλόγες και εργοστάσιο χαρτοποιΐας - Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πυροσβέστης επιχειρεί για την κατάσβεση φωτιάς σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
Φωτιά Αχαρνές: Κάηκαν εγκαταστάσεις εργοστασίων © ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI

 Φωτιά στο ρέμα της Χελιδονούς: Κάηκαν εγκαταστάσεις εργοστασίων στις Αχαρνές - Στις φλόγες και εργοστάσιο χαρτοποιΐας - Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - Ήχησε το 112

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες στις Αχαρνές, προκειμένου να οριοθετήσουν τη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης (9.7) στο ρέμα της Χελιδονούς. Η φωτιά πήρε διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Οι φλόγες έκαψαν δύο εργοστάσια, ένα με ξύλα και ένα με πλαστικά, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και στις εγκαταστάσεις εργοστασίου χαρτοποιΐας.

Με το πρώτο φως της ημέρας, η φωτιά στις Αχαρνές παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, ενώ στο σημείο αναμένεται να μεταβεί το ανακριτικό της Πυροσβεστικής προκειμένου να διενεργήσει έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς. Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν 88 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2lkjhq741u1)

Φωτιά Αχαρνές: Στις φλόγες και εργοστάσιο χαρτοποιΐας

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, νωρίς το πρωί της Τετάρτης, οι πυροσβέστες επιχειρούσαν για την κατάσβεση της φωτιάς σε εργοστάσιο χάρτου. Η φωτιά φέρεται να έχει κάψει τον εξωτερικό περίβολο, αντικείμενα τα οποία ήταν αποθηκευμένα, έχει μπει στο εσωτερικό, όπου υπάρχει αρκετή καύσιμη ύλη. Ο καπνός που έχει κατακλύσει την περιοχή είναι ιδιαίτερα τοξικός και λόγω των ισχυρών ανέμων μεταφέρεται σε μεγάλη απόσταση, γι αυτό και δόθηκε εντολή στους κατοίκους της περιοχής αν χρειαστεί να μετακινηθούν.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2ljrd50re55)

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη φωτιά στις Αχαρνές

Συνεχείς κυκλοφοριακές ρυθμίσεις διενεργούνται από το βράδυ της Τρίτης λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Σύμφωνα με την αστυνομία λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς σε κτίριο στη Λ. Καραμανλή διενεργούνται εκτροπές των οχημάτων στη Λ. Καραμανλή από το ύψος της οδού Φουντουκιάς στο ρεύμα ανόδου και από το ύψος της οδού Δεκελείας στο ρεύμα καθόδου. Επιπλέον, σύμφωνα με την αστυνομία διενεργούνται εκτροπές των οχημάτων στην περιοχή των Αχαρνών 1) στη Λ. Καραμανλή και Δεκελείας, 2) στην οδό Τατοΐου και Δεκελείας, 3) στην οδό Τατοΐου και Αρτέμιδος και 4) στον κόμβο της Μεταμόρφωσης προς οδό Τατοΐου. Τέλος, διενεργούνται εκτροπές των οχημάτων στην περιοχή των Αχαρνών, στη συμβολή των οδών Σπύρου Βρεττού και Κύπρου ρεύμα προς Σπύρου Βρεττού.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2ljqulbdqgx)

Ήχησε το 112 για τη φωτιά στο ρέμα της Χελιδονούς

Τα μεσάνυχτα της Τρίτης (9.7) το 112 απέστειλε μηνύματα στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, καλώντας όσους βρίσκονται κοντά στο Ρέμα της Χελιδονούς να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω του καπνού.

Στις 00:20 το 112 χτύπησε ξανά και ζητά από τους κατοίκους που μένουν κοντά στο Ρέμα της Χελιδονούς να μείνουν μέσα και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω του έντονου καπνού.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα (10.7)

Πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα, Τετάρτη 10 Ιουλίου εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και των θυελλωδών ανέμων που θα φτάνουν τα 7 μποφόρ, με τις ριπές να προσεγγίζουν τα 9 ή ακόμα και τα 10 μποφόρ.

Σε κατάσταση συναγερμού θα βρίσκονται έξι περιφερειακές ενότητες για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4), σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Με φόντο τις δραματικές ώρες στην Πάτρα μετά τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (9.07), ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας εφιστά την προσοχή όλων λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών που αντιμετωπίζουμε.

«Η αυριανή ημέρα είναι πολύ δύσκολη με δεδομένο ότι η φετινή αντιπυρική περίοδος είναι η πιο δύσκολη των τελευταίων 20 ετών. Σύμφωνα με τον χάρτη επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς, το μεγαλύτερο μέρος της χώρας είναι σε δείκτη υψηλού και πολύ υψηλού κινδύνου λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των θυελλωδών ανέμων που θα φτάνουν τα 7 μποφόρ, ενώ οι ριπές θα προσεγγίζουν τα 9 ακόμα και τα 10 μποφόρ. Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, σχεδόν ολόκληρη η Πελοπόννησος, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Λέσβος και Χίος βρίσκονται στο πορτοκαλί, επομένως ειδικά σε αυτές τις περιοχές η Πυροσβεστική, όλα τα σώματα ασφαλείας και οι ΟΤΑ είναι σε πολύ αυξημένη ετοιμότητα.

Την ίδια αυξημένη ετοιμότητα και υπευθυνότητα πρέπει να επιδείξουμε όλοι για να προστατεύσουμε και να προστατευθούμε από πυρκαγιές που μέσα σε ελάχιστα λεπτά μπορούν να γίνουν ανεξέλεγκτες».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.