Ελλαδα

Στην αυλή του Καραμανδάνειου έφτασαν οι φλόγες της φωτιάς - Κλειστό μέχρι νεωτέρας το νοσοκομείο

Σώθηκε τελευταία στιγμή το νοσοκομείο - Οι καπνοί μέσα στους διαδρόμους και η απομάκρυνση των παιδιών

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πάτρας: Αναστολή λειτουργίας λόγω φωτιάς
Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πάτρας: Αναστολή λειτουργίας λόγω φωτιάς © EUROKINISSI

Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πάτρας: Αναστολή λειτουργίας λόγω φωτιάς - Οι φλόγες έφτασαν στην αυλή του - Τα παιδάκια είχαν απομακρυνθεί

Μετά τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (9.07) στην Πάτρα και της φλόγες της να φτάνουν μέχρι την αυλή του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Παίδων και τους καπνούς να εισχωρούν ακόμα και εντός του νοσοκομείου, αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας του από την 6η ΥΠΕ.

Στην έκτακτη σύσκεψη που συγκλήθηκε, αμέσως μετά την κατάσβεση της φωτιάς η αναστολή λειτουργίας του Καραμανδάνειου θεωρήθηκε απαραίτητη προκειμένου να επιδιορθωθούν ζημιές σε υποδομές του κτιρίου.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2l1naqicu2x)

Η εντολή εκκένωσης του νοσοκομείου εκδόθηκε άμεσα, προκειμένου να απομακρυνθούν ασθενείς και ιατρονοσηλευτικό προσωπικό καιολοκληρώθηκε με επιτυχία. Σύμφωνα με πληροφορίες, 15 παιδιά μεταφέρθηκαν από το «Καραμανδάνειο» στο Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας «Αγ. Ανδρέας», κάποια διακομίστηκαν στο Νοσοκομείου του Ρίου, ενώ τα υπόλοιπα πήραν εξιτήριο.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο παιδίατρος του νοσοκομείου Θανάσης Φίλιας «η φωτιά έφτασε μέσα στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου και μάλιστα δημιουργήθηκε μια εστία στον τρίτο όροφο, στο κτήριο μέσα. Προφανώς, από κάποιο κουκουνάρι που πετάχτηκε, επειδή η περιοχή είναι γεμάτη με πεύκα. Πετάχτηκε στην ταράτσα και έπιασε εκεί ένας χώρος, αλλά δεν επεκτάθηκε, έσβησε γρήγορα».

Εικόνες από τη φωτιά που απείλησε το Καραμανδάνειο
Εικόνες από τη φωτιά που απείλησε το Καραμανδάνειο © EUROKINISSI
Εικόνες από τη φωτιά που απείλησε το Καραμανδάνειο
Εικόνες από τη φωτιά που απείλησε το Καραμανδάνειο © EUROKINISSI

Φωτιά στην Πάτρα: Αναστέλλεται η λειτουργία του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου

Σύμφωνα με το tempo24 με απόφαση του διοικητή της 6η ΥΠΕ Γ. Καρβέλη,  το νοσοκομείο Παίδων θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεοτέρας καθώς έχουν προκύψει ζητήματα σε υποδομές.

Αύριο Τετάρτη αναμένεται εργολάβος ο οποίος θα αποτιμήσει πλήρως τις ζημιές και θα ξεκινήσει άμεσα την αποκατάστασή τους.

Στην αυλή του Καραμανδάνειου έφτασαν οι φλόγες της φωτιάς
Στην αυλή του Καραμανδάνειου έφτασαν οι φλόγες της φωτιάς © EUROKINISSI
Στην αυλή του Καραμανδάνειου έφτασαν οι φλόγες της φωτιάς
Στην αυλή του Καραμανδάνειου έφτασαν οι φλόγες της φωτιάς © EUROKINISSI
Στην αυλή του Καραμανδάνειου έφτασαν οι φλόγες της φωτιάς
Στην αυλή του Καραμανδάνειου έφτασαν οι φλόγες της φωτιάς © EUROKINISSI

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ για τη φωτιά που απείλησε το Καραμανδάνειο 

«ΣΩΘΗΚΕ ΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ. ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΙ ΡΙΟ.

Από ότι φαίνεται σώθηκε στο και πέντε το Καραμανδάνειο παιδιατρικό νοσοκομείο. Οι συνάδελφοι μου περιγράφουν την ηρωική προσπάθεια όλων των εργαζόμενων, της διοίκησης και της πυροσβεστικής.

Άκουσα τον αρχηγό της πυροσβεστικής να λέει στην ενημέρωση ότι η φωτιά έφθασε στη ταράτσα του νοσοκομείου, επίσης σε άλλο σημείο κοντά στα οξυγόνα, σε κάδους απορριμμάτων εντός του περιβάλλοντα χώρο. Κατασβέθηκε παντού είπε. Τι να πούμε.

Μεγάλος κίνδυνος να καεί. Μπράβο. Γιγαντιαία επιχείρηση εκκένωσης του νοσοκομείου από τα νοσηλευόμενα παιδάκια. Οι συνάδελφοι, η διοίκηση ενήργησαν αστραπιαία πριν καν δοθεί εντολή εκκένωσης. Τα περίπου 25 παιδιά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στα δύο νοσοκομεια των Πατρών.

Κάποια χειρουργικά πήραν εξιτήριο και πήγαν σπίτι τους. Πολλοί γονείς πήραν τα παιδιά τους με τα δικά τους αυτοκίνητα και τα μετέφεραν στο κοντινό νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα. Αυτή τη στιγμή εκεί φιλοξενούνται 7 παιδιά.

Στο νοσοκομείο Αγιος Ανδρέας δεν λειτουργεί παιδιατρική κλινική και εαν χρειασθεί θα μεταφερθούν στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ του ΡΙΟΥ. Μπραβο στους συναδέλφους.

Ωφείλω όμως να πω και ένα μπράβο στους πυροσβέστες, στον επικεφαλής της πυροσβεστικής για τον συντονισμό. Άψογος. Σώθηκε το Παιδιατρικό νοσοκομείο.

Και δεν έχουμε πολλά παιδιατρικα νοσοκομεία στη χώρα μας. Μόνο τέσσερα. Τα δύο νοσοκομεία των Πατρών βρίσκονται σε εφημερεία και ετοιμότητα. Στο νοσοκομειο Αγιος Ανδρέας τοποθετούν κρεβάτια στην αίθουσα συνελεύσεων που έχει κλιματισμό προκειμένου να υποδεχθούν περί τους 25 ηλικιωμένους από το ΣΚΑΓΙΟΠΟΥΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ Μπράβο Γιαννάκος

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης (09/07), στην περιοχή Γηροκομειού της Πάτρας, μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης, εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα λόγω και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, προκαλώντας την αποστολή αλλεπάλληλων μηνυμάτων από το 112 που ζητούσαν από τους κατοίκους να εκκενώσουν το σημείο».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.