Ελλαδα

Λύθηκε το μυστήριο γύρω από τη σορό του Θανάση Βέγγου - 13 χρόνια μετά τον θάνατό του

Ποια η τελευταία κατοικία του σπουδαίου Έλληνα ηθοποιού - Αδελφικός του φίλος αποκάλυψε την αλήθεια

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Θανάσης Βέγγος: Αποκαλύφθηκε το μυστικό για τη σορό του μεγάλου Έλληνα ηθοποιού 13 χρόνια μετά τον θάνατό του - Η εξομολόγηση στενού φίλου του.

Δεκατρία χρόνια συμπληρώθηκαν από την ημέρα που ο Θανάσης Βέγγος έφυγε από τη ζωή, με την είδηση του θανάτου του σπουδαίου Έλληνα ηθοποιού να βυθίζει στη θλίψη το πανελλήνιο.

Ο Θανάσης Βέγγος άφησε την τελευταία του πνοή στις 3 Μαΐου 2011. Στο λαϊκό προσκύνημα πλήθος κόσμου απέτισε φόρο τιμής στον μεγάλο καλλιτέχνη, καθώς και πολλοί ηθοποιοί που είχαν συνεργαστεί μαζί του.

Ωστόσο, μετά το τέλος του προσκυνήματος η σορός έφυγε με τη νεκροφόρα προς άγνωστη κατεύθυνση. Όλα αυτά τα χρόνια, έγιναν διάφορες υποθέσεις γύρω από τόπους στους οποίους είχε εκφράσει ο ίδιος ο Θανάσης Βέγγος πως επιθυμούσε να ταφεί.

Θανάσης Βέγγος: Στο φως το μυστικό 13 ετών

Τελικά το μυστήριο γύρω από τη σορό του Θανάση Βέγγου λύνει μετά από 13 χρόνια ο αδελφικός του φίλος, Γιώργος Σταυρόπουλος.

Ο ηθοποιός μίλησε στην εφημερίδα Espresso και τον Νίκο Νικόλιζα και αποκάλυψε πως ο «καλός μας άνθρωπος» δεν ετάφη ποτέ, αλλά αποτεφρώθηκε.

«Είναι ένα μεγάλο μυστικό το οποίο γνωρίζουμε μόνο εγώ και η οικογένειά του. Δεν ξέρω αν μπορώ να το αποκαλύψω αυτή τη στιγμή», είπε αρχικά ο ηθοποιός Γιώργος Σταυρόπουλος.

Αφού ο Νίκος Νικόλιζας του ανέφερε διάφορες τοποθεσίες χωρίς ο ίδιος ο ηθοποιός να μιλά καθόλου, του είπε για αποτέφρωση με την απάντησή του να είναι σχεδόν καταφατική.

«Συ είπας», είπε ο Γιώργος Σταυρόπουλος στον Νίκο Νικόλιζα, κάνοντας έτσι γνωστό ότι αυτή ήταν η τελευταία επιθυμία του Θανάση Βέγγου.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το πού έριξαν την τέφρα του, ο Γιώργος Σταυρόπουλος απάντησε: «Την έχουν τα παιδιά του στο σπίτι».