Ελλαδα

Υπουργείο Πολιτισμού: Σε αναστολή οι υπάλληλοι που φέρονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα εκβιασμών

Με απόφαση της Λίνας Μενδώνη - Η ανακοίνωση του ΥΠΠΟ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κύκλωμα εκβιασμών επιχειρηματιών στον Δήμο Αθηναίων: Σε αργία και οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού που φέρονται να συμμετείχαν.
Οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού που φέρονται να συμμετείχαν στο κύκλωμα εκβιασμών τέθηκαν σε αργία © Eurokinissi/Γεωργία Παναγοπούλου

Κύκλωμα εκβιασμών επιχειρηματιών στον Δήμο Αθηναίων: Σε αργία και οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού που φέρονται να συμμετείχαν.

Σε αναστολή τέθηκαν οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση χρηματισμού και εκβιασμού ιδιοκτητών καταστημάτων στην Αθήνα.

Στην υπόθεση για την οποία τέθηκαν σε αργία υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού με απόφαση της Λίνας Μενδώνη, εμπλέκονται συνολικά 14 άτομα, ιδιώτες και υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων.

Είχε προηγηθεί η απόφαση να τεθούν σε αργία οι δημοτικοί υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων που εκβίαζαν καταστηματάρχες.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το κύκλωμα που δρούσε στον Δήμο Αθηναίων κατάφερνε να βγάζει περισσότερα από 700.000 ευρώ τον χρόνο κάνοντας «εξυπηρετήσεις» σε καταστηματάρχες, αλλά και εκβιασμούς.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού

Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού αναφέρει:

​Από το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνεται ότι, σε συνέχεια του εγγράφου που απεστάλη σήμερα από την Ελληνική Αστυνομία, στο οποίο γίνεται αναφορά στις ποινικά κολάσιμες και πειθαρχικά ελεγκτέες συμπεριφορές υπαλλήλων του Υπουργείου, με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, οι ανωτέρω υπάλληλοι τίθενται αμέσως σε αναστολή καθηκόντων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων και ακολουθεί η προβλεπόμενη διαδικασία ουδεμίας ανοχής.​

Μέλη του ΠΑΣΟΚ στο κύκλωμα εκβιαστών

Η Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης του ΠΑΣΟΚ μόλις έγινε γνωστό πως δύο μέλη του κόμματος εμπλέκονται στη σπείρα που εκβίαζε μαγαζάτορες ανέστειλε την κομματική τους ιδιότητα.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης του ΠΑΣΟΚ:

«Λόγω της φερόμενης εμπλοκής τους σε ποινική υπόθεση, που είδε το φως της δημοσιότητας, η Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης ανέστειλε την κομματική ιδιότητα δύο μελών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, τους οποίους και ενημέρωσε σχετικώς, μέχρι το πέρας της ποινικής διαδικασίας».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.