Ελλαδα

Ποινική δίωξη στον 50χρονο που φέρεται να έριξε τη σύντροφό του από το μπαλκόνι

Σε σοβαρή κατάσταση η 60χρονη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ενδοοικογενειακή βία: Η κατάσταση της 60χρονης μετά την πτώση από το μπαλκόνι - Ποινική δίωξη στον 50χρονο

Σε σοβαρή κατάσταση παραμένει στο νοσοκομείο του Ρίου η 60χρονη γυναίκα, θύμα ενδοοικογενειακής βίας, την οποία φέρεται να έριξε από το μπαλκόνι ο σύντροφός της στο Κάτω Σαμικό της Ηλείας. Η γυναίκα φέρει κακώσεις στο κεφάλι. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς», το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας καταγράφηκε το απόγευμα της Κυριακής (7.7) στο Κάτω Σαμικό Ηλείας. Μετά από καβγά ο 50χρονος φέρεται να την έσπρωξε ενώ καθόταν στην καρέκλα. Το ξύλινο κάγκελο του μπαλκονιού υποχώρησε, με αποτέλεσμα η 60χρονη να πέσει στο κενό και να τραυματιστεί σε όλο της το σώμα, με πιο σοβαρές να κρίνονται οι κακώσεις που υπέστη στο κεφάλι της από το δυνατό χτύπημα. Ο σύντροφος της ήταν αυτός που ειδοποίησε το ΕΚΑΒ, πλήρωμα του οποίου έφθασε άμεσα στο σημείο παραλαμβάνοντας τη γυναίκα. Ο 50χρονος φέρεται να τη συνόδεψε στο νοσοκομείο.

Ενδοοικογενειακή βία: Ο σύντροφος της 60χρονης τη μετέφερε στο νοσοκομείο

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η 60χρονη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, αλλά λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων που είχε, κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου όπου και νοσηλεύεται σε βαριά κατάσταση. Λίγο μετά το περιστατικό, ο 50χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Δ.Α. Ηλείας, με την υπόθεση να χειρίζεται αρχικά το Α.Τ. Κρεστένων και μετέπειτα το Γραφείο Αντιμετώπισης Περιστατικών Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς» δεν αποκλείεται να ζητηθεί από τις δικαστικές αρχές και η διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης, προκειμένου να διακριβωθεί εάν η γυναίκα που φέρεται να έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας έχει υποστεί περαιτέρω κακοποίηση, κάτι που θα διαπιστωθεί σε περίπτωση που φέρει μώλωπες στο σώμα της.

Χθες, ο Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Ηλείας άσκησε σε βάρος του κατηγορούμενου κακουργηματική ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή βαριά σωματική βλάβη, παραπέμποντας στη συνέχεια την υπόθεση προς κύρια ανάκριση. Ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη ενώπιον της Ανακρίτριας Ηλείας. Ο 50χρονος αρνείται ότι έριξε τη σύντροφό του από το μπαλκόνι, όμως, παραδέχθηκε ότι προηγήθηκε διαπληκτισμός. 

Σύμφωνα με τους συγχωριανούς τους, η γυναίκα πριν από περίπου δέκα χρόνια ήρθε από την Αυστρία, μόνιμα, στο Κάτω Σαμικό, ενώ ο 50χρονος, ο οποίος κατάγεται από το χωριό, επέστρεψε στα μέρη του από την Αυστραλία. Το τελευταίο διάστημα ζούσαν μαζί σε σπίτι που είχε αγοράσει το θύμα στην περιοχή.