Ελλαδα

Ψυχικό: Απαγωγές, δολοφονίες και εκβιασμοί - Το παρελθόν του 44χρονου «Γιώργου»

Τι αποκαλύπτει η πρώην σύντροφός του

Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δολοφονία Παναγιώτη Στάθη: Το παρελθόν του 44χρονου - Τι αποκαλύπτει η πρώην σύντροφος του

Ο 44χρονος άντρας που κατηγορείται για τη δολοφονία του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό είναι γνωστός για το παρελθόν του στις Αρχές, καθώς είναι συνδεδεμένος με τους κύκλους της Greek Mafia.

Στη Μύκονο επικεντρώνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του ηθικού αυτουργού της εν ψυχρώ εκτέλεσης του Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό, μετά τη σύλληψη του 44χρονου «Γιώργου» που φέρεται να είναι ο φυσικός αυτουργός του εγκλήματος.

Το παρελθόν του 44χρονου

Ο 44χρονος «Γιώργος» όπως είναι γνωστός στις Αρχές έχει εμπλακεί σε μια σειρα υποθέσεων της Greeki Mafia ανάμεσα τους και την απαγωγή Παναγόπουλου.

Έχει συλληφθεί για συμμετοχή σε απαγωγές, δολοφονίες και εκβιασμούς, ενώ το Live News συγκέντρωσε όλες τις υποθέσεις με τις οποίες ο 44χρονος είχε απασχολήσει τις Αρχές διαχρονικά.

  • 2008: Δολοφονία επιχειρηματία στην Πεντέλη,
  • 2009: Απαγωγή Παναγόπουλου,
  • 2012: Πρωτοβάθμιο δικαστήριο με ισόβια κάθειρξη, 29 έτη και έξι μήνες,
  • 2017: Δευτεροβάθμιο δικαστήριο, όπου αθωώθηκε για την απαγωγή του εφοπλιστή και καταδικάστηκε για τη δολοφονία του επιχειρηματία.
  • 2018: Ομιλητής σε ημερίδα για την «επιτυχία των μεταρρυθμίσεων στις Αγροτικές φυλακές».
  • 2019: Αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας, είχε κάνει με δικά του χρήματα ανακαίνιση στον χώρο που έμενε και δούλευε άλλος κρατούμενος στο πόστο του,
  • 27/02/2019: Εισέβαλε ντυμένος πυροσβέστης στα γραφεία του αστικού ΚΤΕΛ Πατρών.
  • 24/03/2019: Ληστρικές επιδρομές σε πρακτορείο ΟΠΑΠ του Ναυπλίου.

Ο 44χρονος στις φυλακές

Ο δράστης, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, έφευγε τα βράδια από τις φυλακές, έκανε ληστείες και επέστρεφε και πάλι.

Συγκεκριμένα:

  • Στις 27/2/2019 πραγματοποίησε ληστεία στα ΚΤΕΛ Πατρών με λεία 6.000 €.
  • Στις 24/3/2019 πραγματοποίησε ληστεία σε κατάστημα ΟΠΑΠ με λεία 1.500 €.
  • Την ίδια μέρα, σε έλεγχο που έγινε στο κελί του βρέθηκαν 1.045 ευρώ και τα ρούχα που φορούσε κατά τη διάρκεια των ληστειών.

Έναν χρόνο μετά μεταφέρθηκε στις φυλακές Ναυπλίου και τον Απρίλιο του 2022 αποφυλακίστηκε.

Πρώην σύντροφος 44χρονου: Τον είχα καταγγείλει για ενδοοικογενειακή βία

Το εν λόγω ρεπορτάζ του LiveNews έφερε στο φως της δημοσιότητας δηλώσεις της πρώην συντρόφου του με την οποία έχει αποκτήσει μια κόρη. Η ίδια αναφέρει την κακοποιητική συμπεριφορά του «Γιώργου» και πίστευε πως τα χρόνια που πέρασε στη φυλακή θα του άλλαζαν προς το καλύτερο τον χαρακτήρα.

«Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι ο άνθρωπος αυτός θα ήταν σε θέση να σκοτώσει με τόση ευκολία. Αν και εγώ θα μπορούσα σήμερα να μην είμαι σε θέση να σας μιλάω, αφού στο παρελθόν με είχε κακοποιήσει χτυπώντας με στο σώμα και στο πρόσωπο. Τον είχα καταγγείλει για ενδοοικογενειακή βία χωρίς να φοβηθώ.

»Μου είχε σπάσει το χέρι και τη μύτη γιατί του είχα ζητήσει να με αφήσει ήσυχη να μεγαλώσω το παιδί μου μόνη μου. Αν όντως εμπλέκεται σε αυτή την φρικτή δολοφονία, είναι λυπηρό και στενάχωρο για το παιδί μου».

«Στη φυλακή έμεινε 13 χρόνια. Πίστευα πως θα έχει αλλάξει χαρακτήρα και θα έχει σωφρονιστεί και δεν θα κατέληγε πάλι στα ίδια. Πέρσι μάλιστα, είχε δώσει πανελλήνιες και είχε περάσει στην γυμναστική ακαδημία και ήταν περήφανος γι’ αυτό. Δεν θέλουμε πια να έχουμε καμία σχέση με αυτόν τον άνθρωπο, ούτε εγώ ούτε το παιδί μου. Μεγάλωσα το παιδί χωρίς καμία βοήθεια. Ακόμα και η επαγγελματική μου πορεία πήγε πολύ πίσω εξαιτίας της κακής του φήμης.

»Όταν μαθεύτηκε το παρελθόν του, με κοίταζαν περίεργα λες και εγώ ήξερα για τη δράση του. Όταν έμαθα την αλήθεια, απομακρύνθηκα αμέσως και τότε ήταν που άρχισε να δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο. Τον κατήγγειλα και ζήτησα τη βοήθεια της αστυνομίας, η οποία μάλιστα με είχε ενημερώσει πως ο ίδιος είχε φτάσει μέχρι και στο σημείο να κόψει τα φρένα της μηχανής μου. Σε εμένα παρουσιαζόταν ως άγγελος, ένας άντρας που πάντα πρόσεχε την εμφάνισή του και την στάση του μπροστά σε φίλους και γνωστούς».

Ψυχικό: Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία του Παναγιώτη Στάθη - «Φως» θα ρίξουν τα κινητά τηλέφωνα

«Ο 54χρονος τοπογράφος φέρεται να απέκτησε σε νησί των Κυκλάδων κάτι που επιθυμούσε πολύ και άλλος», τονίζουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ. στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη δολοφονία του Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό.

«Φαίνεται ότι, πιθανότατα, κάποιος ενοχλήθηκε πολύ και έδωσε την εντολή δολοφονίας του», προσθέτουν οι ίδιες πηγές όσο συνεχίζουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του ηθικού αυτουργού της εν ψυχρώ εκτέλεσης του Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, φως στην υπόθεση αναμένεται να «ρίξουν» τα κινητά τηλέφωνα του θύματος και του φερόμενου ως δράστη, που βρίσκονται στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Ο όγκος δεδομένων του κινητού του θύματος είναι τεράστιος και θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωση της έρευνας. Παράλληλα, σήμερα πρόκειται να ξεκινήσει και η έρευνα στα κινητά τηλέφωνα του 44χρονου, που εντόπισαν αστυνομικοί στο σπίτι όπου διέμενε. Όπως αναφέρουν, ακόμη, οι πηγές της ΕΛ.ΑΣ., οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών κατάφεραν να αντλήσουν κάποιες πολύτιμες πληροφορίες από την κατάθεση της συντρόφου του 44χρονου και από τις καταθέσεις γνωστών του θύματος.

Ο φερόμενος ως δράστης, που εξακολουθεί να αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση, πρόκειται να απολογηθεί την Πέμπτη 11 Ιουλίου.

Δολοφονία στο Ψυχικό: Στη Μύκονο οι έρευνες για τον ηθικό αυτουργό

Στη Μύκονο επικεντρώνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του ηθικού αυτουργού της εν ψυχρώ εκτέλεσης του Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό, μετά τη σύλληψη του 44χρονου «Γιώργου» που φέρεται να είναι ο φυσικός αυτουργός του εγκλήματος. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη η ΕΛ.ΑΣ. έχει βάλει στο μικροσκόπιο τις κινήσεις και τις επαφές συγκεκριμένων προσώπων στη Μύκονο, αναζητώντας τον άνθρωπο που έδωσε την εντολή για την εκτέλεση του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό. Μάλιστα, συγκεκριμένο πρόσωπο από τη Μύκονο φέρεται να αναγνώρισε η σύντροφος του «Γιώργου» όταν της έδειξαν φωτογραφία του με τη γυναίκα να προσθέτει ότι ο άντρας της φωτογραφίας και ο σύντροφός της είχαν υπάρξει συνεργάτες.

Δολοφονία στο Ψυχικό: Ποιος είναι ο 44χρονος «Γιώργος»

Ο 44χρονος «Γιώργος», ο οποίος φέρεται να αρνείται κάθε κατηγορία για την εκτέλεση του Παναγιώτη Στάθη, θα απολογηθεί την Πέμπτη (11.7). Μία σειρά από στοιχεία, οδήγησαν τις αρχές στον εντοπισμό του.  Οι αστυνομικοί θεωρούν πως έχουν στα χέρια τους βασικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν την παρουσία του 44χρονου κακοποιού στο σημείο της δολοφονίας, ενώ αναμένουν τα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων προκειμένου να αποκτήσουν επιπλέον κρίσιμα στοιχεία που θα στοιχειοθετήσουν ακόμη καλύτερα το κατηγορητήριο.

Ο 44χρονος «Γιώργος» είναι παλιός γνώριμος των αστυνομικών ο οποίος είχε άμεση εμπλοκή στην υπόθεση απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Ο γνωστός εφοπλιστής επί 8 ημέρες βρισκόταν στα χέρια των απαγωγέων του προτού αφεθεί ελεύθερος με την πληρωμή των λύτρων, τον Ιανουάριο του 2009. Ένας εκ των συλληφθέντων για την υπόθεση Παναγόπουλου ήταν και ο συγκεκριμένος άνδρας ο οποίος ωστόσο εάν και καταδικάστηκε σε πολυετή ποινή κάθειρξης, βρέθηκε να αποφυλακίζεται πρόωρα.

Η εμπλοκή του στη δολοφονία του Παναγιώτη Στάθη, έχει ξεκαθαρίσει, εκτιμούν οι αστυνομικοί οι οποίοι αρχικά τον αναγνώρισαν από τα χαρακτηριστικά του σώματος του. Άλλωστε τα δεκάδες βίντεο που συγκεντρώθηκαν μόνο από τον τόπο της δολοφονίας ήταν αρκετά ώστε να τους οδηγήσει στην ταυτότητα του. Σε ταχύτατο χρόνο, ο άνδρας εντοπίστηκε και τέθηκε υπό παρακολούθηση, προκειμένου να διαπιστωθούν οι κινήσεις του, ενώ ένα κομμάτι των ερευνών ασχολήθηκε αποκλειστικά με την ταυτοποίηση ή μη της παρουσίας του στον τόπο της δολοφονίας. Όταν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως ετοιμαζόταν να εξαφανιστεί καθώς είχε ετοιμάσει τις βαλίτσες του μαζί με τη σύντροφο του, έκαναν την κίνηση προκειμένου να μην τον χάσουν …από τα ραντάρ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι και το Σάββατο το πρωί, ο Γ.Κ. αρνείτο να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση των αστυνομικών. Οι ερωτήσεις έπεφταν «βροχή» όλο το βράδυ, με τον ίδιο όμως να τηρεί στάση σιωπής. Ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του, εξετάζεται ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια καθώς οι αστυνομικοί θέλουν να διαπιστώσουν εάν από αυτό προχώρησε στις επαφές με τον εντολοδόχο για το συμβόλαιο θανάτου. Τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί σε βάρος του, κρίνεται ότι είναι αρκετά. Ανάμεσα σε αυτά, είναι και ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται ο δολοφόνος να εγκαταλείπει το αυτόματο μηχανάκι που χρησιμοποίησε στη δολοφονία έξω από πολυκατοικία και από το ίδιο σημείο, να επιβιβάζεται σε άλλη μηχανή, επίσης τύπου scooter και να εξαφανίζεται.

Το σπίτι του δράστη, έγινε φύλλο και φτερό, ενώ οι αρχές εντόπισαν πυρίτιδα.