Ελλαδα

Αντώνης Ρέμος: Αυτό είναι το πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Η φοροδιαφυγή, οι εικονικές συναλλαγές και τα 1,8 εκατ. ευρώ

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αντώνης Ρέμος: Αυτό είναι το πόρισμα της Αρχής - Στο στόχαστρο 6 εμβάσματα που βρέθηκαν στους λογαριασμούς του τραγουδιστή

Στη δημοσιότητα ήρθε το πόρισμα της Αρχής για ξέπλυμα χρήματος, για τον Αντώνη Ρέμο που ερευνάται για φοροδιαφυγή και εικονικές συναλλαγές ύψους 1,8 εκατ. ευρώ.

Όπως μετέδωσε το MEGA στο πόρισμα των 20 περίπου σελίδων αναφέρονται 6 εμβάσματα στον προσωπικό λογαριασμό του Αντώνη Ρέμου, τα οποία έχουν μπει στο στόχαστρο της Αρχής.

Το ποσό ανέρχεται συνολικά στα 1,8 εκ. ευρώ και ελέγχεται το για ποιον λόγο μπήκαν αυτά τα χρήματα στον λογαριασμό την περίοδο από 19/4/22 - 22/6/2022. Ο σχετικός φάκελος βρίσκεται στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα, ενώ η έρευνα είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Αντώνης Ρέμος: Ο δικηγόρος του έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφο της ΑΑΔΕ για τα χρέη του Ηρακλή

Πριν από λίγες ημέρες ο δικηγόρος του τραγουδιστή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος παρουσίασε έγγραφο ντοκουμέντο της ΑΑΔΕ για την υπόθεση φοροδιαφυγής του Αντώνη Ρέμου.

Ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε πως ένα ψέμα που έχει διαρρεύσει, είναι ότι ο Αντώνης Ρέμος δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ για τα χρέη του Ηρακλή, σε περίοδο που ο τελευταίος δεν είχε καμία σχέση και έδειξε για πρώτη φορά ένα έγγραφο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, που, όπως ανέφερε, φαίνεται το ποσό το οποίο έχει πληρώσει ο γνωστός τραγουδιστής το 2021 και ανέρχεται περίπου σε 1.240.000.

Τόνισε πως ενώ «υπάρχει επίσημο έγγραφο από την ΑΑΔΕ, έρχεται η άλλη Αρχή που καταπολεμά το μαύρο χρήμα και με δήλωσή της στα μέσα ενημέρωσης, που λέει ότι εμείς είμαστε η πηγή, λέει ψέματα βάρβαρα σε βάρος του κυρίου Αντώνη Ρέμου ότι δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ. Αυτός ο πολίτης λοιπόν, πώς να αισθανθεί όταν οι ανεξάρτητες αρχές μας πληροφορούν για καινούργια ψέματα, τα οποία αποδεικνύονται με ντοκουμέντα;».

Ο κ. Δημητρακόπουλος υπογράμμισε πως «διενεργείται προκαταρκτική εξέταση κατά το στάδιο αυτό. Δεν υπάρχει ποινική δίωξη. Δεν υπάρχει κατηγορία. Άρα σωστά είπε ότι ελέγχεται».

Ο δικηγόρος ανέφερε πως ο κ. Ρέμος «είναι ένας πολίτης και τίποτα περισσότερο. Έναντι του νόμου είμαστε όλοι ίσοι και καλώς έγινε η έρευνα, από την Αρχή Καταπολέμησης Περιουσίας, η οποία δεν είναι νόμιμη και κάποιος επιχειρεί να τη νομιμοποιήσει».