Ελλαδα

Αναστάτωση στα Τρίκαλα: Τριζόνια «πολιορκούν» την πόλη και τα γύρω χωριά

Οι εικόνες που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τριζόνια στα Τρίκαλα
Τρίκαλα: Αναστάτωση για τα τριζόνια στην πόλη και τα χωριά © trikalaola.gr

Αναστάτωση για τα τριζόνια στην πόλη και τα χωριά των Τρικάλων - Οι εικόνες που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες

Την έντονη ανησυχία τους για την εμφάνιση χιλιάδων τριζονιών στην πόλη των Τρικάλων και πολλών χωριών του κάμπου εκφράζουν οι κάτοικοι. Το «φαινόμενο» καταγράφεται τις τρεις τελευταίες ημέρες. 

Σύμφωνα με το trikalaola.gr, τα τριζόνια εμφανίζονται κυρίως τη νύχτα στα Τρίκαλα, όπου υπάρχει έντονος φωτισμός κατά χιλιάδες, ενώ στους δρόμους υπάρχουν αμέτρητα πατημένα από τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Όπως αναφέρει το τοπικό μέσο, η εμφάνιση τόσου μεγάλου αριθμού τέτοιου είδους εντόμων, είναι ένα φαινόμενο που κανείς δε θυμάται να έχει ξανασυμβεί στην περιοχή και εμπνέει μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους. 

Τριζόνια στα Τρίκαλα: Οι πολίτες ζητούν να γίνει ψεκασμός

Οι πολίτες ζητούν να γίνει ψεκασμός στα σημεία που παρατηρείται μεγαλύτερη συγκέντρωση αυτών των εντόμων, καθώς φοβάται για τυχόν αρρώστιες ή επιδημίες που μπορεί να μεταφέρουν.  Ο Νίκος Σαλέπης το βράδυ του Σαββάτου 6-7-2024 τράβηξε ένα ενδεικτικό βιντεάκι και φωτογραφίες από τον Πυργετό Τρικάλων για το trikalaola.gr και ανάλογες εικόνες παρατηρούνται σε πάρα πολλά σημεία μέσα στην πόλη και σε πολλά χωριά του κάμπου.

Για τα ορεινά χωριά δεν υπάρχει ενημέρωση για παρουσία μεγάλου αριθμού τριζονιών. Στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων που γνωρίζει το πρόβλημα δεν έχει αποφασιστεί εάν υπάρχει δυνατότητα ψεκασμού ή άλλου τρόπου απομάκρυνσης των ενοχλητικών εντόμων.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.