Ελλαδα

Ισχυρός σεισμός στην Ανδραβίδα Ηλείας

Δεύτερος στην ίδια περιοχή μέσα σε ένα 24ωρο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην Ηλεία - Πού βρίσκεται το επίκεντρο

Ισχυρή σεισμική δόνηση 4,7 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Ηλεία.

Το επίκεντρο εντοπίζεται 12 χιλιόμετρα ΝΔ της Ανδραβίδας και το εστιακό βάθος στα 5 χιλιόμετρα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Σάββατο (6.07) σημειώθηκε ακόμη ένας σεισμός ανοιχτά της Κυλλήνης. Ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,9 Ρίχτερ σύμφωνα με την αναθεωρημένη καταγραφή Γεωδυναμικού Ινστιτούτου

Πάνω από 55 μετασεισμοί μετά τον κύριο σεισμό στην Κυλλήνη

Το εστιακό βάθος του σεισμού που έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Ηλεία, την Αχαΐα και τη Ζάκυνθο, εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα, ενώ όπως είναι αναμενόμενο μετά από σεισμούς τέτοιων εντάσεων, έντονη ήταν η σεισμική ακολουθία. 

Λέκκας για σεισμό στην Κυλλήνη: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας

Μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ, ο καθηγητής φυσικών καταστροφών Ευθύμης Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός.

«Είχαμε μια σεισμική δραστηριότητα με 4 Ρίχτερ, έξω από τα Λουτρά της Κυλλήνης που έγινε αισθητή σε Ζάκυνθο και Ηλεία. Είναι μια περιοχή αρκετά σεισμογενής, όταν αρχίζουν οι σεισμοί εκεί λόγω των σχισμοτεκτονικών ιδιομορφιών συνεχίζουν για κάποιες μέρες. Τα μεγέθη δεν είναι μεγάλα, συνεπώς δεν θα πάμε σε πάρα πολύ μεγάλα μεγέθη. Μπορεί να περάσουμε τα 5 Ρίχτερ αλλά σε σπάνια περίπτωση θα πάμε πολύ πιο πάνω. Το πιθανότερο είναι να έχουμε μετασεισμούς της τάξεως των 3-4 βαθμών, όπως και είχαμε όλη τη νύχτα», είπε.

«Θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, δεδομένου ότι και ο δομημένος ιστός της περιοχής μετά τους σεισμούς ‘92-’94 είναι πολύ ανθεκτικός».