Ελλαδα

Δολοφονία Παναγιώτη Στάθη: Γνωστός στις Αρχές ο 44χρονος - Τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η ΕΛΑΣ

Ο 44χρονος τηρεί σιγή ιχθύος ενώ πήρε προθεσμία ως την Πέμπτη

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δολοφονία Παναγιώτη Στάθη: Γνωστός των αρχών ο 44χρονος - Τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η ΕΛΑΣ
Δολοφονία Παναγιώτη Στάθη: Γνωστός των αρχών ο 44χρονος - Τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η ΕΛΑΣ © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Δολοφονία Παναγιώτη Στάθη: Τα στοιχεία που εξετάζουν οι Αρχές - Ο 44χρονος τηρεί σιγή ιχθύος ενώ πήρε προθεσμία ως την Πέμπτη 

Καθ' όλα αρνητικός εξακολουθεί να παραμένει ο 44χρονος άνδρας που συνελήφθη ως ύποπτος για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη το πρωί της περασμένης Δευτέρας έξω από το γραφείο του, στο Νέο Ψυχικό. Οι αστυνομικοί θεωρούν πως έχουν στα χέρια τους βασικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν την παρουσία του 44χρονου κακοποιού στο σημείο της δολοφονίας, ενώ αναμένουν τα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων προκειμένου να αποκτήσουν επιπλέον κρίσιμα στοιχεία που θα στοιχειοθετήσουν ακόμη καλύτερα το κατηγορητήριο.

Σε βάρος του 44χρονου Γ.Κ. εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον εισαγγελέα Αθηνών το απόγευμα του Σαββάτου, ο οποίος ενημερώθηκε για τα στοιχεία που προέκυψαν σε βάρος του μέχρι πρότινος υπόπτου και έκρινε πως είναι επαρκή για τη σύλληψη του για τη δολοφονία του Παναγιώτη Στάθη.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2j7ylmuahpl)

Δολοφονία Παναγιώτη Στάθη: Παλιός γνώριμος των Αρχών ο 44χρονος

Πρόκειται για παλιό γνώριμο των αστυνομικών ο οποίος είχε άμεση εμπλοκή στην υπόθεση απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Ο γνωστός εφοπλιστής επί 8 ημέρες βρισκόταν στα χέρια των απαγωγέων του προτού αφεθεί ελεύθερος με την πληρωμή των λύτρων, τον Ιανουάριο του 2009. Ένας εκ των συλληφθέντων για την υπόθεση Παναγόπουλου ήταν και ο συγκεκριμένος άνδρας ο οποίος ωστόσο εάν και καταδικάστηκε σε πολυετή ποινή κάθειρξης, βρέθηκε να αποφυλακίζεται πρόωρα.

Η εμπλοκή του στην δολοφονία του Παναγιώτη Στάθη, έχει ξεκαθαρίσει, εκτιμούν οι αστυνομικοί οι οποίοι αρχικά τον αναγνώρισαν από τα χαρακτηριστικά του σώματος του. άλλωστε τα δεκάδες βίντεο που συγκεντρώθηκαν μόνο από τον τόπο της δολοφονίας ήταν αρκετά ώστε να τους οδηγήσει στην ταυτότητα του. Σε ταχύτατο χρόνο, ο άνδρας εντοπίστηκε και τέθηκε υπό παρακολούθηση, προκειμένου να διαπιστωθούν οι κινήσεις του, ενώ ένα κομμάτι των ερευνών ασχολήθηκε αποκλειστικά με την ταυτοποίηση ή μη της παρουσίας του στον τόπο της δολοφονίας. Χθες αργά το απόγευμα όμως, όταν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως ετοιμαζόταν να εξαφανιστεί καθώς είχε ετοιμάσει τις βαλίτσες του μαζί με τη σύντροφο του, έκαναν την κίνηση προκειμένου να μην τον χάσουν …από τα ραντάρ.

Καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας, από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι και σήμερα, Σάββατο το πρωί, ο Γ.Κ. αρνείτο να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση των αστυνομικών. Οι ερωτήσεις έπεφταν «βροχή» όλο το βράδυ, με τον ίδιο όμως να τηρεί στάση σιωπής. Ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του, εξετάζεται ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια καθώς οι αστυνομικοί θέλουν να διαπιστώσουν εάν από αυτό προχώρησε στις επαφές με τον εντολοδόχο για το συμβόλαιο θανάτου.

Τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί σε βάρος του, κρίνεται ότι είναι αρκετά. Ανάμεσα σε αυτά, είναι και ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται ο δολοφόνος να εγκαταλείπει το αυτόματο μηχανάκι που χρησιμοποίησε στη δολοφονία έξω από πολυκατοικία και από το ίδιο σημείο, να επιβιβάζεται σε άλλη μηχανή, επίσης τύπου scooter και να εξαφανίζεται.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2j71ngyt8xl)

Το σπίτι του δράστη, έγινε φύλλο και φτερό και οι αστυνομικοί έχουν ξεκινήσει ήδη τον σχηματισμό της δικογραφίας προκειμένου να τον οδηγήσουν στον αρμόδιο εισαγγελέα Αθηνών με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.