Ελλαδα

Ψυχικό: Προθεσμία για την Πέμπτη πήρε ο 44χρονος για τη δολοφονία του Παναγιώτη Στάθη

Πώς οι Αρχές έφτασαν στη σύλληψή του

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Δολοφονία Παναγιώτη Στάθη: Ενώπιον του ανακριτή ο 44χρονος - Αρνείται ο 44χρονος την εμπλοκή - Πώς οι Αρχές έφτασαν στη σύλληψή του

Στα δικαστήρια οδηγήθηκε ο 44χρονος που συνελήφθη το Σάββατο για την εν ψυχρώ εκτέλεση στο νέο Ψυχικό του 54χρονου τοπογράφου της Μυκόνου, Παναγιώτη Στάθη.

Ο 44χρονος που συνελήφθη, οδηγήθηκε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, στις 9.30 το πρωί της Κυριακής. Εκτός από τον ίδιο, προσήχθη και η σύντροφός του, ενώ ο άνδρας μέχρι ώρας αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση δολοφονίας του Παναγιώτη Στάθη.

Αρχικά ο 44χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα εκτελέσεων και ακολούθως σε ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη.

Το στοιχείο που τον πρόδωσε

Στοιχείο – κλειδί που οδήγησε τους αστυνομικούς στην αποκάλυψη της ταυτότητας του ήταν όπως φαίνεται το πλούσιο βιντεοληπτικό υλικό που συγκέντρωσαν πριν και μετά τη δολοφονία του Παναγιώτη Στάθη.

Ο ύπoπτος που προσήχθη στην Ασφάλεια το βράδυ της Παρασκευής δεν ήταν άγνωστος στους αστυνομικούς. Φέρεται να είχε φυσική παρουσία στην υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου τον Ιανουάριο του 2009 και να είχε σχέσεις με γνωστό Έλληνα βαρυποινίτη – μέλος της GREEK MAFIA– που συμφωνα με τις αρχές ήταν ανάμεσα στους ηθικούς αυτουργούς της υπόθεσης. Είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη αλλά τελικά η ποινή του μειώθηκε στα 15 χρόνια.

Δολοφονία Παναγιώτη Στάθη: Στο μικροσκόπιο οι επαφές του 44χρονου με πρόσωπα από τη Μύκονο η έγκλειστα στις φυλακές

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, έγινε και έρευνα στο σπίτι του 44χρονου, αλλά και της συντρόφους του, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα ρούχα, τα υποδήματα και το κράνος που φορούσε την ημέρα του εγκλήματος.

Επίσης, έχουν κατασχεθεί τόσο τα κινητά τηλέφωνα των δύο προσαχθέντων, αλλά και οι ηλεκτρονικές συσκευές που βρέθηκαν στο σπίτι του υπόπτου, προκειμένου να δουν αν είχε επαφές με πρόσωπα από τη Μύκονο η έγκλειστα στις φυλακές.

Ακόμα, αναμένεται να ζητηθεί και άρση απορρήτου, προκειμένου να διερευνηθεί το στίγμα που εξέπεμπε το κινητό τηλέφωνο του βασικού υπόπτου τις κρίσιμες ώρες κατά τη δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό.