Ελλαδα

Δολοφονία Παναγιώτη Στάθη: Τι πρόδωσε τον ύποπτο και πού τον βρήκε η ΕΛΑΣ

Αναμένονται εξελίξεις - Στο μικροσκόπιο η μηχανή του

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δολοφονία Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό: Τι προδωσε τον ύποπτο - Τα στοιχεία που ερευνούν οι αρχές

Ένας άνδρας, Έλληνας και γνώριμος στις αρχές εξετάζεται ως ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό. Ο άνδρας προσήχθη από την Αστυνομία, έγινε έρευνα στο σπίτι του αλλά και στο σπίτι της φίλης του στου Ζωγράφου, εκεί όπου φέρεται να πήγε αμέσως μετά τη δολοφονία.

«Οδηγός» για την προσαγωγή του βασικού υπόπτου ήταν το βιντεοληπτικό υλικό που συγκέντρωσαν οι αστυνομικές αρχές. Αναλύοντάς το, διαπίστωσαν πως ο εκτελεστής, μετά τη δολοφονία του Παναγιώτη Στάθη, φτάνει με το μαύρο σκούτερ στην περιοχή του Ζωγράφου, σταθμεύει σε πάρκινγκ πολυκατοικίας και επιβιβάζεται στη δική του μοτοσικλέτα.

Οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους και το σωματότυπο του δράστη, ο οποίος αποτυπώθηκε σε ένα βίντεο από το σημείο της δολοφονίας, όπου φαίνεται ο δράστης να κατεβαίνει από τη μηχανή του, προκειμένου να σηκώσει διαφημιστική ταμπέλα που έριξε κατά λάθος. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από αστυνομικές πηγές, η κίνηση αυτή έδωσε σημαντικά στοιχεία για τον δράστη, καθώς «πρόδωσε» τον σωματότυπό του.

Δολοφονία Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό: Το μηχανάκι της δολοφονίας και η μηχανή του υπόπτου

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι αστυνομικοί εντόπισαν και το μηχανάκι της δολοφονίας, αλλά και τη μηχανή του υπόπτου. Μάλιστα, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, έγινε και έρευνα στο σπίτι του 44χρονου, αλλά και της συντρόφου του, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα ρούχα, τα υποδήματα και το κράνος που φορούσε την ημέρα του εγκλήματος -τα οποία, ωστόσο, προς το παρόν δεν έχουν βρεθεί.

Επίσης, έχουν κατασχεθεί τόσο τα κινητά τηλέφωνα των δύο προσαχθέντων, αλλά και οι ηλεκτρονικές συσκευές που βρέθηκαν στο σπίτι του υπόπτου, προκειμένου να δουν αν είχε επαφές με πρόσωπα από τη Μύκονο ή έγκλειστα στις φυλακές. Επιπλέον, αναμένεται να ζητηθεί και άρση απορρήτου, προκειμένου να διερευνηθεί το στίγμα που εξέπεμπε το κινητό τηλέφωνο του βασικού υπόπτου τις κρίσιμες ώρες κατά τη δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό.

Οι Αρχές εκτιμούν πάντως ότι η προσαγωγή του 44χρονου θα μετατραπεί σε σύλληψη. Ο ίδιος πάντως φέρεται να αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, ο ύπoπτος είχε φυσική παρουσία στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, ενώ φέρεται να έχει σχέσεις με Έλληνα βαρυποινίτη. Μάλιστα, για την απαγωγή είχε καταδικαστεί αρχικά σε ισόβια κάθειρξη, αλλά τελικά η ποινή του μειώθηκε στα 15 χρόνια. Παράλληλα, είχε εμπλακεί στο παρελθόν σε ληστείες σε επαρχιακές πόλεις, σε ξυλοδαρμούς και εκβιασμούς καταστηματαρχών.