Ελλαδα

«Λένε ψέματα»: Ο δικηγόρος του Αντώνη Ρέμου έδωσε στη δημοσιότητα νέο έγγραφο της ΑΑΔΕ για τα χρέη του Ηρακλή

Ο Δημητρακόπουλος επιτίθεται εκ νέου στην Αρχή για το ξέπλυμα χρήματος

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αντώνης Ρέμος: Στη δημοσιότητα νέο έγγραφο της ΑΑΔΕ από τον Δημητρακόπουλο - Επιτίθεται εκ νέου στην Αρχή για το ξέπλυμα χρήματος

Έγγραφο ντοκουμέντο της ΑΑΔΕ για την υπόθεση φοροδιαφυγής του Αντώνη Ρέμου, παρουσίασε ο δικηγόρος του τραγουδιστή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε πως ένα ψέμα που έχει διαρρεύσει, είναι ότι ο Αντώνης Ρέμος δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ για τα χρέη του Ηρακλή, σε περίοδο που ο τελευταίος δεν είχε καμία σχέση και έδειξε για πρώτη φορά ένα έγγραφο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, που, όπως ανέφερε, φαίνεται το ποσό το οποίο έχει πληρώσει ο γνωστός τραγουδιστής το 2021 και ανέρχεται περίπου σε 1.240.000.

Τόνισε πως ενώ «υπάρχει επίσημο έγγραφο από την ΑΑΔΕ, έρχεται η άλλη Αρχή που καταπολεμά το μαύρο χρήμα και με δήλωσή της στα μέσα ενημέρωσης, που λέει ότι εμείς είμαστε η πηγή, λέει ψέματα βάρβαρα σε βάρος του κυρίου Αντώνη Ρέμου ότι δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ. Αυτός ο πολίτης λοιπόν, πώς να αισθανθεί όταν οι ανεξάρτητες αρχές μας πληροφορούν για καινούργια ψέματα, τα οποία αποδεικνύονται με ντοκουμέντα;».

Ο κ. Δημητρακόπουλος υπογράμμισε πως «διενεργείται προκαταρκτική εξέταση κατά το στάδιο αυτό. Δεν υπάρχει ποινική δίωξη. Δεν υπάρχει κατηγορία. Άρα σωστά είπε ότι ελέγχεται».

Ο δικηγόρος ανέφερε πως ο κ. Ρέμος «είναι ένας πολίτης και τίποτα περισσότερο. Έναντι του νόμου είμαστε όλοι ίσοι και καλώς έγινε η έρευνα, από την Αρχή Καταπολέμησης Περιουσίας, η οποία δεν είναι νόμιμη και κάποιος επιχειρεί να τη νομιμοποιήσει». 

Αντώνης Ρέμος: «Πώς είναι δυνατόν να διαρρέεται το πόρισμα» λέει ο δικηγόρος του

Υπογράμμισε πως ο γνωστός τραγουδιστής δεν ζητάει ιδιαίτερη μεταχείριση και εκφράζει κάποιες απορίες όπως «πώς είναι δυνατόν το πόρισμα της συγκεκριμένης αρχής να διαρρέεται στους δημοσιογράφους και να μην το έχουμε λάβει εμείς στα χέρια μας;».

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος πρόσθεσε πως «αυτή η διαρροή είναι που τον προσέβαλε ως άνθρωπο διότι από εκείνη τη στιγμή και πέρα το διαδίκτυο δικαίως τον κατακρεουργεί. Γιατί ένας καλλιτέχνης του βεληνεκούς του Αντώνη του Ρέμου, αν δήλωνε στην πενταετία 50.000 ευρώ, πράγματι είναι προκλητικό».

Ο ίδιος επεσήμανε πως δύο φορείς που έχουν στα χέρια τους αυτό το πόρισμα. «Η μία είναι η Εισαγγελία, που αποκλείεται η Εισαγγελία Πρωτοδικών να το έχει κάνει. Η δεύτερη είναι η Αρχή καταπολέμησης των προϊόντων που προέρχονται από εγκληματική δραστηριότητα… και η αλήθεια που τον πληγώνει αφάνταστα ότι έγινε μια χρονιά την περίοδο του covid, το '21, όπου τότε όλα τα μαγαζιά ήταν κλειστά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Τις χιλιάδες ευρώ που πληρώνει στην εφορία, ο Αντώνης Ρέμος όλα αυτά τα χρόνια, στην πενταετία και πιο παλιά, γιατί η πενταετία ελέγχεται, τα αποκρύπτουν» τονισε σε άλλο σημείο και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να πω τα ποσά που πληρώνει στην εφορία γιατί ζούμε σε μια περίοδο δύσκολη οικονομικά και επίσης υπάρχει και ανθεί και εγκληματικότητα και μπορεί να τους στοχοποιήσουν. Σας λέω όμως ότι αυτή η διαρροή είναι το παράπονό μας. Πόλεμο δεν ξεκινάμε με τις αρχές. Πόλεμο ξεκινάμε με το ψεύδος απ όπου και να προέρχεται»

Επιπλέον, ανέφερε πως ο τραγουδιστής συνεχίζει κανονικά το πρόγραμμα συναυλιών, γιατί εργάζονται 100 άνθρωποι.