Ελλαδα

Ανταλλαγή πυροβολισμών του Λιμενικού με ταχύπλοο που μετέφερε μετανάστες

Ανατολικά της νήσου Παναγιάς

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Λιμενικό: Ανταλλαγή πυροβολισμών με ταχύπλοο που μετέφερε μετανάστες

Kαταδίωξη σημειώθηκε ανατολικά της νήσου Παναγιάς, όταν σκάφος του λιμενικού εντόπισε ταχύπλοο με αλλοδαπούς επιβάτες.

Το σκάφος του λιμενικού πλησίασε το ταχύπλοο, που κατευθυνόταν προς τη Χίο, και το προειδοποίησε με ηχητικά σήματα, αλλά δεν συμμορφώθηκε και έκανε επικίνδυνους ελιγμούς. Εύμφωνα με σχετική ενημέρωση, ο χειριστής του ταχύπλοου έριξε βολές, ενώ και το σκάφος του λιμενικού απάντησε με προειδοποιητικές βολές, πριν σπεύσει στο σημείο και δεύτερο περιπολικό σκάφος.

Μετά από την καταδίωξη, το ταχύπλοο απομακρύνθηκε με κατεύθυνση προς τις τουρκικές ακτές.

Η ανακοίνωση του λιμενικού για την καταδίωξη ταχύπλοου

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ότι ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος, με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, βρισκόταν ανατολικά της νήσου Παναγιάς και κατευθυνόταν με πορεία προς τη Χίο.

Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., αφού εντόπισε το Τ/Χ σκάφος, πραγματοποίησε προειδοποιητικά ηχητικά σήματα, στα οποία το Τ/Χ σκάφος δεν συμμορφώθηκε, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία ο χειριστής του ταχύπλοου έριξε βολές. Tο πλήρωμα του περιπολικού σκάφους πραγματοποίησε δύο (02) προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα, ενώ στο σημείο έσπευσε και δεύτερο περιπολικό σκάφος προς παροχή συνδρομής. Ως αποτέλεσμα της καταδίωξης, το Τ/Χ σκάφος με τους αλλοδαπούς επιβαίνοντες απομακρύνθηκε προς τις τουρκικές ακτές.