Ελλαδα

Αντιπρύτανης έδιωξε συνδικαλιστές που φώναζαν για την απόλυση υπαλλήλου που έριξε τον σέρβερ

Tι είχε γίνει τον περασμένο Φεβρουάριο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αντιπρύτανης έδιωξε συνδικαλιστές που φώναζαν για την απόλυση υπαλλήλου που έριξε τον σέρβερ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

ΕΚΠΑ: Αντιπρύτανης έδιωξε συνδικαλιστές που φώναζαν για την απόλυση υπαλλήλου που έριξε τον σέρβερ 

Η Σοφία Παπαϊώννου, αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ ζήτησε από συνδικαλιστές και άλλους διαμαρτυρόμενους να περάσουν εκτός γραφείου  καθώς πραγματοποιούσαν κινητοποίηση για την απόλυση του επί 19 χρόνια συμβασιούχου εργαζομένου.

Σε κάποια στιγμή, όπως φαίνεται και στο βίντεο, οι τόνοι ανεβαίνουν, με την αντιπρύτανη του ΕΚΠΑ να αντιδρά χτυπώντας το χέρι της στο τραπέζι και φωνάζοντας «έξω από το γραφείο μου ρε».

Παράσταση σωματείων στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ με απαίτηση να ακυρωθεί η απόλυση του Δημήτρη Αντωνίου - Απαράδεκτη στάση της αντιπρύτανη Παπαιωάννου.

Posted by Stathis Metsovitis on Thursday, July 4, 2024

Υπάλληλοι του ΕΚΠΑ έριξαν τον σέρβερ για να μπλοκάρουν τις διαδικτυακές εξετάσεις

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο υπάλληλος μαζί με φοιτητές είχαν ρίξει τον server του Πανεπιστημίου, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν εξετάσεις μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου τη Δευτέρα που γίνονταν από απόσταση. Την περίοδο εκείνη γίνονταν διαμαρτυρίες για τον νόμο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια και τα ΑΕΙ της χώρας προχωρούσαν σε τηλε-εξετάσεις για να μη χαθεί το εξάμηνο.

Ο σύλλογος διοικητικών υπαλλήλων και φοιτητές εισέβαλαν στο Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου του ΕΚΠΑ και έριξαν τον server του πανεπιστημίου για να μποϋκοτάρουν την διεξαγωγή των διαδικτυακών εξετάσεων όπως αποφασίστηκε από τις διοικήσεις των σχολών ως απάντηση στις καταλήψεις των Ιδρυμάτων.

Ο σέρβερ έκλεισε για 1 ώρα και ένα τέταρτο, ενώ στο σημείο επικράτησε ένταση, με κάποιες μαρτυρίες να κάνουν λόγο ακόμα και για απειλές για δολιοφθορά σε μηχανήματα.

Εξω από το κτίριο του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών έως το μεσημέρι παρέμεναν τουλάχιστον 50 φοιτητές, έχοντας αναρτήσει πανό. Λίγο μετά τις 12.30, στο σημείο εμφανίστηκε ομάδα κουκουλοφόρων που προκάλεσε ζημιές σε υπολογιστές εντός του κτιρίου, ενώ έριξαν και μπογιές στους τοίχους. Κάποιοι φοιτητές αντέδρασαν και υπήρξε συμπλοκή, με τουλάχιστον ένα φοιτητή να έχει τραυματιστεί.

Ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων, σε σχετική ανακοίνωση, τονίζει ότι «η κυβέρνηση προσπάθησε να παρακάμψει, με εκβιαστικό τρόπο, το φοιτητικό κίνημα με την εξ αποστάσεως εξεταστική! Ενάντια στις μεθοδεύσεις αυτές, σήμερα οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΕΚΠΑ μαζί με τον Σύλλογο Διοικητικών Υπαλλήλων, απαντούν από κοινού με παρέμβαση στο ΚΛΕΙΔΙ (Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου) του ΕΚΠΑ, ρίχνοντας τους σέρβερ του πανεπιστημίου, μπλοκάροντας έτσι την τηλεξεταστική».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.