Ελλαδα

Δικηγόρος Αντώνη Ρέμου: «Δεν ισχύει ότι δήλωνε 50.000 ευρώ, δεν υπάρχει φοροδιαφυγή»

Το παράπονο του τραγουδιστή μετά τη δέσμευση της περιουσίας του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αντώνης Ρέμος
Αντώνης Ρέμος: Δεν ισχύει ότι δήλωνε 50.000 ευρώ, λέει ο δικηγόρος του © NDPPHOTO / ΝΙΚΟΣ ΔΡΟΥΚΑΣ

Αντώνης Ρέμος: Ο δικηγόρος του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, για τη δέσμευση της περιουσίας του τραγουδιστή

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος του Αντώνη Ρέμου, μίλησε σήμερα (5.7) στον Ant1 για την απόφαση της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εγκληματικής Περιουσίας να δεσμεύσει την περιουσία του για φοροδιαφυγή 1,5 εκατ. ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ο δικηγόρος διέψευσε τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον τραγουδιστή να έχει δηλώσει τα τελευταία 5 χρόνια ατομικό εισόδημα 50.000 ευρώ. 

«Είναι ψέμα ότι τα τελευταία 5 χρόνια έχει ατομικό εισόδημα 50.000 ευρώ. Αυτό που ισχύει είναι ότι σε μια χρονιά στην ατομική του δήλωση υπήρχε εισόδημα 50.000 ευρώ για συγκεκριμένους λόγους, αλλά στις υπόλοιπες που ήταν πολύ περισσότερα τα χρήματα δεν έγινε αναφορά», είπε αρχικά ο δικηγόρος του Αντώνη Ρέμου και πρόσθεσε ότι ο τραγουδιστής δεν ζητά ιδιαίτερη μεταχείριση. «Ό,τι ισχύει για όλους τους Έλληνες, θέλει να ισχύσει και για τον ίδιο».

Ο κ. Δημητρακόπουλος αναφέρθηκε στα επόμενα νομικά βήματα του τραγουδιστή. «Η εντολή που έχει δώσει είναι από Δευτέρα να πάμε να πάρουμε τη δικογραφία και να κάνουμε αίτηση κατά προτεραιότητα να ερευνηθεί η υπόθεση εξονυχιστικά. Μέχρι στιγμής έχουμε ενημέρωση ότι έχουν δεσμευτεί όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί. Όταν όμως έχουμε τη δικογραφία, θα έχουμε τη δυνατότητα να προσφύγουμε στο δικαστικό συμβούλιο για να ζητήσουμε αποδέσμευση κάποιου εκ των λογαριασμών». 

Αντώνης Ρέμος: Το παράπονο του τραγουδιστή μετά τη δέσμευση της περιουσίας του

Ο δικηγόρος υποστήριξε ότι το παράπονο του Αντώνη Ρέμου είναι ότι «παίρνουν τόσο βαριά και επαχθή μέτρα. Φανταστείτε να είναι κλειδωμένος ο λογαριασμός σου και να μην μπορείς να κάνεις τίποτα. Όταν μια αρχή έχει αυτή την εξουσία, θα πρέπει στοιχειωδώς να ακούσει τις απόψεις αυτού του ανθρώπου που του δεσμεύει όλη την περιουσία. Εάν θες να τον αιφνιδιάσεις με τη δέσμευση των λογαριασμών του, φώναξε τον την επόμενη ημέρα και μετά στείλε τη δικογραφία στον οικονομικό εισαγγελέα. Δυστυχώς αυτές οι έρευνες είναι πολύμηνες και ο ιστορικός νομοθέτης έβγαλε διάταξη ότι αν περάσουν 18 μήνες από τη στιγμή που υπάρξει δέσμευση των λογαριασμών, τότε αποδεσμεύονται εκ του νόμου. Η αρχή, που πρέπει να υπάρχει για να αντιμετωπίζει την εγκληματικότητα, πρέπει να είναι φειδωλή». 

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος σημειώνει ότι ο Αντώνης Ρέμος δήλωνε στις φορολογικές του δηλώσεις ως φυσικό πρόσωπο αλλά και για την εταιρεία που είχε, πολύ υψηλά ποσά. «Ως καλλιτέχνης έχει πληρώσει φορολογικές υποχρεώσεις που δεν του ανήκαν, έχει δηλώσει τους περισσότερους φόρους από κάθε άλλο καλλιτέχνη», κατέληξε ο συνήγορος του τραγουδιστή. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2hcc9e0xp1d)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.