Ελλαδα

Βίντεο ντοκουμέντο με τον δολοφόνο να στήνει καρτέρι στον Παναγιώτη Στάθη

Οι κινήσεις του δράστη λίγο πριν από τον φόνο του 54χρονου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Παναγιώτης Στάθης: Ο εκτελεστής στήνει καρτέρι στο Ψυχικό - Οι κινήσεις του δράστη λίγο πριν από τη δολοφονική επίθεση στον 54χρονο

Λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα χρειάστηκε ο επαγγελματίας εκτελεστής του 54χρονου τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη χθες το πρωί στο Ψυχικό για να πραγματοποιήσει το συμβόλαιο θανάτου.

Απόλυτα ψύχραιμος, πολύ καλά οργανωμένος και έμπειρος φάνηκε να είναι ο φυσικός αυτουργός της εκτέλεσης του Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό.

Στο βίντεο ντοκουμέντο, που εξασφάλισε η ιστοσελίδα in.gr, φαίνεται ο δράστης να καταφθάνει με το μαύρο σκούτερ. Η ώρα είναι 7 και 14, το πρωινό της Τρίτης. Ανεβαίνει στο πεζοδρόμιο και προσπαθεί να περάσει από ένα στενό πέρασμα, δίπλα από μία διαφημιστική πινακίδα καταστήματος. Ο ίδιος αντιλαμβάνεται όμως ότι το σκούτερ, με την πλαστή πινακίδα δεν χωράει να περάσει και προσπαθεί να μετακινήσει την πινακίδα με το χέρι. Δείχνει νευρικότητα. Φοράει λευκό κράνος, σκούρο, στενό σακάκι, καφέ παντελόνι και μαύρα παπούτσια. 

Με το χέρι του ρίχνει την πινακίδα στο οδόστρωμα, μετακινεί λίγο το μηχανάκι και κατεβαίνει από αυτό, για να τη σηκώσει. Την πιάνει, φορώντας γάντια στα χέρια του, την τοποθετεί στη θέση της και επανέρχεται στο σημείο, όπου παρέμεινε για αρκετή ακόμη ώρα, περιμένοντας το θύμα του.

Είναι οι τελευταίες κινήσεις του δράστη, ο οποίος λίγη ώρα αργότερα θα υλοποιήσει το φονικό σχέδιό του, εκτελώντας με 20 σφαίρες τον 54χρονο τοπογράφο. Που είχε στήσει καρτέρι για 90 λεπτά μπροστά από την επιχείρηση του 54χρονου τοπογράφου και χρειάστηκε μόλις 24 δευτερόλεπτα για να εκτελέσει το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του.

Ψυχικό: Η πρόβα θανάτου του εκτελεστή πριν τη δολοφονία του Παναγιώτη Στάθη

Άλλο βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το in.gr, απεικονίζει τον εκτελεστή 24 ώρες πριν την δολοφονία να πηγαίνει στο σημείο προκειμένου να ελέγξει κάθε λεπτομέρεια.

Στο βίντεο φαίνεται ο ίδιος άνδρας με το ίδιο scooter να βρίσκεται πάλι στην οδό Κρήτης, αυτή τη φορά διερχόμενος ανάποδα το δρόμο. Αυτή τη φορά το ρολόι στο καταγραφικό γράφει 07:38 (πραγματική ώρα 07:50), με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι ήταν η τελική πρόβα για την δολοφονική επίθεση.

Εκτιμάται πως ο δράστης να θέλει να δει από κοντά το σημείο που θα επιτεθεί εναντίον του 54χρονου τοπογράφου, αλλά και τη γύρω περιοχή ώστε να εξασφαλίσει την άμεση διαφυγή του.