Ελλαδα

Έσκασε η μπαταρία του drone και ξέσπασε η φωτιά στα Γλυκά Νέρα

Τι αναφέρουν στις καταθέσεις τους οι 4 προσαχθέντες

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Για τη φωτιά στα Γλυκά Νερά εστάλη ειδοποίηση 112
Για τη φωτιά στα Γλυκά Νερά εστάλη ειδοποίηση 112 ©ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Από drone που έπεσε η φωτιά στα Γλυκά Νερά - Τι κατέθεσαν στην αστυνομία οι 4 προσαχθέντες

Κατάθεση δίνουν αυτή την ώρα τα τέσσερα μέλη συνεργείου τηλεοπτικών παραγωγών, που φέρεται να ήταν οι χειριστές του drone το οποίο πιθανολογείται πως προκάλεσε την πυρκαγιά στα Γλυκά Νερά η οποία πλέον έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο. Οι άνδρες εντοπίστηκαν την ώρα που έτρεχαν να διαφύγουν με όχημα τύπου VAN από το σημείο της πυρκαγιάς και εντοπίστηκαν από περιπολία αστυνομικών.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες πρόκειται για συνεργείο τηλεοπτικών παραγωγών το οποίο είχε πάει στα Γλυκά Νέρα με ένα drone για να κάνει δοκιμές καθώς τα επόμενα 24ωρα θα λάμβανε χώρα ένα γύρισμα.

Έσκασε η μπαταρία του drone και ξέσπασε η φωτιά στα Γλυκά Νέρα

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2fz5l1lfdkp)

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των τεσσάρων προσαχθέντων, ξαφνικά έχασαν τον έλεγχο του drone και άκουσαν έναν δυνατό ήχο, σα σκάσιμο. Προφανώς είχε «σκάσει» η μπαταρία του, εκτιμάται από τις πρώτες ενδείξεις.

Το πρόβλημα όμως είναι πως οι τέσσερις χειριστές δεν ενημέρωσαν την πυροσβεστική για τη φωτιά, αλλά αντιθέτως μάζεψαν τον υπόλοιπο εξοπλισμό τους, τον έβαλαν στο van και προσπάθησαν να διαφύγουν. Όμως έπεσαν πάνω σε μπλόκο της αστυνομίας που αναζητούσε υπόπτους για την πυρκαγιά που μόλις είχε ξεσπάσει.

Το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας χειρίζεται ήδη την υπόθεση και αυτή την ώρα λαμβάνονται καταθέσεις από τους τέσσερις υπόπτους.

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής έδωσαν μάχη με τις φλόγες και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής έλαβαν μήνυμα από το 112. Το απόγευμα της Τετάρτης η εικόνα της φωτιάς είναι καλύτερη.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.