Ελλαδα

Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στα Γλυκά Νερά - Πώς ξέσπασε η πυρκαγιά

Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε Κορωπί, Νέα Αρτάκη, Αρχαία Ολυμπία και Κοζάνη

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Φωτιά στα Γλυκά Νερά: Πώς ξέσπασε η πυρκαγιά - Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε Κορωπί, Νέα Αρτάκη, Αρχαία Ολυμπία και Κοζάνη

Σε πτώση drone οφείλεται σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά που ξέσπασε στα Γλυκά Νερά, πολύ κοντά στην Αττική Οδό. 

Ο δήμαρχος Παιανίας, υποστηρίζει ότι η φωτιά στα Γλυκά Νερά ξεκίνησε από πτώση drone.

Μάλιστα, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν γίνει και τέσσερις προσαγωγές. Η διεύθυνση αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού της Πυροσβεστικής, θα εξετάσει τις καταγγελίες για το drone και αν η φωτιά προκλήθηκε από την πτώση του.

Αυτή την ώρα η φωτιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, χωρίς να προλάβουν να απειληθούν περιουσίες. Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής έφτασε γρήγορα στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά, με 100 πυροσβέστες, 25 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων, 7 ελικόπτερα και 9 αεροσκάφη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, έγινε προληπτική εκκένωση στην περιοχή του αμερικανικού κολεγίου στην Αγία Παρασκευή. Ο καπνός από την πυρκαγιά ήταν ορατός από διάφορα σημεία της Αθήνας. Το μέτωπο κινήθηκε αντίθετα από την πλευρά που βρίσκονταν τα σπίτια της περιοχής.

Οι δρόμοι που είναι κλειστοί λόγω της φωτιάς στα Γλυκά Νερά

Λόγω της φωτιάς που είναι σε εξέλιξη στα Γλυκά Νερά η Αστυνομία έχει προχωρήσει στις εξής εκτροπές κυκλοφορίας:

  • Κρητικού Πελάγους και Αγίου Ιωάννου (περιοχή Γλυκά Νερά)

  • Γραβιάς και Ανατολικής Μεσογείου (περιοχή Αγίας Παρασκευής)

  • Αγίου Ιωάννη και Κολοκοτρώνη προς Υμηττό (περιοχή Γλυκά Νερά)

  • Επί της οδού Αναστάσεως από το ύψος των νεκροταφείων (περιοχή Παπάγου)

  • Επί Ανωνύμου οδού στο ύψος του στρατοπέδου Σακέτα προς Υμηττό (περιοχή Βύρωνα)

Μήνυμα από το 112 για τη φωτιά στα Γλυκά Νερά 

Πριν από λίγα λεπτά, το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους των Γλυκών Νερών και των γύρω περιοχών, ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών. 

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Κορωπί και Νέα Αρτάκη

Νέος συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική νωρίτερα για τη φωτιά που ξέπσασε στο Κορωπί, η οποία σε λιγότερο από μισή ώρα τέθηκε υπό έλεγχο.

Η φωτιά ξέσπασε σε ξερά χόρτα και έσπευσαν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα.

Πυρκαγιά ξέσπασε επίσης νωρίτερα σε δασική έκταση στην Νέα Αρτάκη Ευβοίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 15:00 κι άμεσα τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 4ης ΕΜΟΔΕ, 8 οχήματα και από αέρος 3 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Άμεση η παρέμβαση της πυροσβεστικής στη φωτιά της Αρχαίας Ολυμπίας

Η γρήγορη παρέμβαση της Πυροσβεστικής είχε σαν αποτέλεσμα να τεθεί άμεσα υπό έλεγχο η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη (3/7) σε χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Λάλας, στην Αρχαία Ολυμπία.

Για την κατάσβεσή της σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία που κινητοποίησε επίγειες δυνάμεις, οι οποίες έδρασαν με ταχύτητα και κατάφεραν να ελέγχουν τις φλόγες πριν πάρουν μεγαλύτερες διαστάσεις.

Στην περιοχή επιχείρησαν και παραμένουν 26 πυροσβέστες, με ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 6ης ΕΜΟΔΕ και 8 οχήματα.

Σώθηκε δάσος με έλατα στην Κοζάνη από τη φωτιά

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής προκάλεσε νωρίτερα φωτιά που ξέσπασε σε πλαγιά του όρους Βούρινος, στην Κοζάνη κοντά στην περιοχή Κτένι.

Σύμφωνα με το kozan.gr, όλα ξεκίνησαν όταν τυλίχθηκε στις φλόγες αυτοκίνητο κατοίκου της περιοχής μάλλον από βραχυκύκλωμα. Ο κάτοικος είχε πάει εκεί για να ποτίσει τις καρυδιές του.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και συγκεκριμένα 28 πυροσβέστες, με ένα πεζοπόρο τμήμα και οκτώ οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρεί ένα ελικόπτερο. Παράλληλα, συνδράμουν και υδροφόρες του δήμου ενώ έσπευσαν να βοηθήσουν και πολίτες από τα χωριά.

Η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.