Ελλαδα

Τέλος οι χάρτινες κλήσεις της Τροχαίας - Τώρα θα έρχονται απευθείας στο κινητό μέσω gov.gr

Πώς λειτουργεί η νέα διαδικασία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
τροχονομος κοβει κληση
Οι νέες ηλεκτρονικές κλήσεις της Τροχαίας θα πληρώνονται με τον κωδικό RF © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Τέλος οι χάρτινες κλήσεις της Τροχαίας  - Τώρα θα έρχονται απευθείας στο κινητό μέσω gov.gr

Τέλος στις κλήσεις όπως τις ξέραμε με το γνωστό χάρτινο μπλοκάκι των τροχονόμων, αφού η διαδικασία ψηφιοποιείται και πλέον οι κλήσεις στους παραβάτες του ΚΟΚ θα έρχονται απευθείας στο κινητό μέσω της ψηφιακής πύλης gov.gr και της ΑΑΔΕ.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2fqio0onqmx)

Το παλιό χάρτινο μπλοκάκι φεύγει - Έρχονται οι ηλεκτρονικές κλήσεις

«Εδώ και μερικές ημέρες έχει ξεκινήσει πιλοτικά και πλέον κανονικά η βεβαίωση των παραβάσεων με ηλεκτρονικό τρόπο. Το παλιό χάρτινο μπλοκάκι θα φύγει, όπως φαίνεται. Η διαδικασία είναι η ίδια. Παίρνουμε τα έγγραφα των πολιτών μέσω του κινητού που μας έχει χορηγήσει η Υπηρεσία εδώ και αρκετά χρόνια για να κοιτάμε ταυτότητες, πινακίδες και ασφάλεια», είπε στο Mega ο επικεφαλής του κλιμακίου της Τροχαίας που διενεργούσε ελέγχους σήμερα το πρωί στην περιοχή του Χίλτον.

«Βλέπουμε τον παραβάτη και τον σταματάμε. Αφού πάρουμε τα έγγραφα μπαίνουμε στην εφαρμογή του police online, στις κλήσεις Τροχαίας και ξεκινάει η διαδικασία», συνέχισε, ενώ πραγματοποιούνταν έλεγχοι on camera.

Πώς λειτουργεί η πλατφόρμα για τις ηλεκτρονικές κλήσεις

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2fnv7cwwwq1)

Στο σημείο βρέθηκε και η κάμερα της ΕΡΤ όπου κατέγραψε καρέ-καρέ το πώς λειτουργεί η εφαρμογή για τις ηλεκτρονικές κλήσεις που θα βεβαιώνει η Τροχαία σε όσους παραβαίνουν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι κλήσεις θα πληρώνονται με τον κωδικό RF

«Οι κλήσεις θα πληρώνονται με τον κωδικό RF. Έτσι θα αποφεύγεται ο συγχρωτισμός στα ταμεία των ΕΛΤΑ και των δήμων. Σε έναν κύριο που βεβαιώσαμε κλήση για μη χρήση κράνους του ήρθε απευθείας σε SMS στο κινητό και στο mail του», πρόσθεσε ο αρχιφύλακας Γούλτας που μίλησε και στη δημόσια τηλεόραση.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2fn6w3asuzt)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.