Ελλαδα

Πρόστιμο 20.000 ευρώ σε άνδρα στη Χαλκιδική που χρησιμοποιούσε παπαγάλους για εμπορικό σκοπό

Πληροφορίες ότι τους είχε κόψει φτερά για να μην πετούν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παπαγάλοι σε εμπορική εκμετάλλευση στη Χαλκιδική
Χαλκιδική: Πρόστιμο 20.000 ευρώ για εμπορική εκμετάλλευση παπαγάλων © Facebook

Χαλκιδική: Πρόστιμο 20.000 ευρώ για εμπορική εκμετάλλευση παπαγάλων - Πληροφορίες ότι τους είχε κόψει φτερά για να μην πετούν

Ιδιώτης στη Χαλκιδική έλαβε πρόστιμο 20.000 ευρώ για την εμπορική εκμετάλλευση δύο παπαγάλων

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι αρμόδιες αρχές κινητοποιήθηκαν μετά από καταγγελία στην αστυνομία του Πευκοχωρίου. Σύμφωνα με την καταγγελία ένας ιδιώτης είχε κοντά στην παραλία έναν χώρο περιφραγμένο, όπου βρίσκονταν δύο παπαγάλοι Makaw. Οι περαστικοί μπορούσαν να βάλουν τους δύο παπαγάλους στον ώμο τους και τους ζητούσε 10 ευρώ για να βγάλουν φωτογραφία μαζί τους. Από φιλοζωικό σωματείο ειδοποιήθηκαν τα μέλη της ομάδας «Προστασίας και διάσωσης άγριων ζώων». Ο Στέλιος Γερονυμάκης με την Ελευθερία Βεκίλογλου σε μια συντονισμένη επιχείρηση μαζί με την αστυνομία και το δασαρχείο απομάκρυναν τους παπαγάλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας φέρεται να είχε κόψει μέχρι και φτερά από τους δύο παπαγάλους για να μην πετούν.

Η ανακοίνωση για τη διάσωση των δύο παπαγάλων στη Χαλκιδική

Η φιλοζωική οργάνωση Animal Rescue and Defence Squad αναφέρεται στο περιστατικό με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

«Εχθές συμμετείχαμε ενεργά σε μία εξαιρετικά καλοστημένη επιχείρηση η οποία είχε και την καλύτερη έκβαση μαζί με την Ελληνική Αστυνομία Τμήμα Κασσανδρειας, το Δασαρχείο Χαλκιδικής, τον Δήμο Κασσάνδρας. Με την άψογη συνεργασία όλων μας με εντολή εισαγγελέα αφαιρέθηκαν δύο παπαγάλοι Macaw, τους οποίους χρησιμοποιούσανε για κερδοσκοπικό σκοπό στην παραλία Πευκοχωρίου.

» Κατατέθηκε μήνυση για Όρους ευζωίας και παθητική κακοποίηση και με εντολή του Εισαγγελέα Χαλκιδικής τα ζώα αφαιρέθηκαν και φυσικά βεβαιώθηκαν τα διοικητικά πρόστιμα που προβλέπονται στο άρθρο 14 του 4830/2021 ύψους 20.000 ευρώ. Ας ελπίσουμε να βοηθήσουμε έτσι να υπάρξει μείωση του φαινομένου της χρήσης των ζώων για κερδοσκοπία», αναφέρει στην ανάρτησή της η φιλοζωϊκή. 

Εχθές συμμετείχαμε ενεργά σε μία εξαιρετικά καλοστημένη επιχείρηση η οποία είχε και την καλύτερη έκβαση μαζί με την...

Posted by Animal Rescue and Defence Squad on Tuesday, July 2, 2024

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.