Ελλαδα

Μαρουσάκης: To διάγραμμα της «Αλήθειας» για την νέα καιρική μεταβολή

Tι αναφέρει ο μετεωρολόγος του Open

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Kακοκαιρία: Αυτές τις περιοχές θα πλήξει το επόμενο διήμερο

Στην κακοκαιρία που αναμένεται το επόμενο διήμερο, Τετάρτη και Πέμπτη, αναφέρεται στην τελευταία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ο μετεωρολόγος του Open απαριθμεί τις περιοχές που θα πλήξει η κακοκαιρία, ενώ, όπως αναφέρει, η αστάθεια θα υποχωρήσει από την Παρασκευή (5/7), όπου το σκηνικό θα αρχίσει να θυμίζει και πάλι καλοκαίρι. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, η άνοδος της θερμοκρασίας θα συνδυαστεί με ισχυρούς ανέμους, αυξάνοντας ξανά τον κίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Σημειώνεται ότι για την κακοκαιρία που έρχεται η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, ενώ η Πολιτική Προστασία εξέδωσε αναλυτικές οδηγίες και συστάσεις προς τους πολίτες.

Η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

«ΤΟ "ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ" ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΙΡΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ

Μια εικόνα χίλιες λέξεις… Ο έντονα άστατος καιρός φαίνεται να εστιάζεται προς τα ανατολικά και βόρεια κι έτσι περιοχές όπως η Μακεδονία, πρόσκαιρα η Ήπειρος, η Θράκη, η Θεσσαλία, η κεντρική και ανατολική Στερεά, η κεντρική και βόρεια Εύβοια, το δυτικό και βόρειο Αιγαίο, αλλά και η κεντρική - βόρεια και ανατολική Πελοπόννησος χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή για εκδήλωση τοπικά έντονων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Από Παρασκευή η αστάθεια υποχωρεί και παραδίδει τη σκυτάλη στη ζέστη, στους βοριάδες - μελτέμια και άρα στον αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς. Όμορφο βράδυ σε όλες και όλους!».