Ελλαδα

Μαρουσάκης: To διάγραμμα της «Αλήθειας» για την νέα καιρική μεταβολή

Tι αναφέρει ο μετεωρολόγος του Open

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γυναίκα κρατά ομπρέλα για να προστατευτεί από τη βροχή
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Kακοκαιρία: Αυτές τις περιοχές θα πλήξει το επόμενο διήμερο

Στην κακοκαιρία που αναμένεται το επόμενο διήμερο, Τετάρτη και Πέμπτη, αναφέρεται στην τελευταία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ο μετεωρολόγος του Open απαριθμεί τις περιοχές που θα πλήξει η κακοκαιρία, ενώ, όπως αναφέρει, η αστάθεια θα υποχωρήσει από την Παρασκευή (5/7), όπου το σκηνικό θα αρχίσει να θυμίζει και πάλι καλοκαίρι. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, η άνοδος της θερμοκρασίας θα συνδυαστεί με ισχυρούς ανέμους, αυξάνοντας ξανά τον κίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Σημειώνεται ότι για την κακοκαιρία που έρχεται η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, ενώ η Πολιτική Προστασία εξέδωσε αναλυτικές οδηγίες και συστάσεις προς τους πολίτες.

Η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

«ΤΟ "ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ" ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΙΡΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ

Μια εικόνα χίλιες λέξεις… Ο έντονα άστατος καιρός φαίνεται να εστιάζεται προς τα ανατολικά και βόρεια κι έτσι περιοχές όπως η Μακεδονία, πρόσκαιρα η Ήπειρος, η Θράκη, η Θεσσαλία, η κεντρική και ανατολική Στερεά, η κεντρική και βόρεια Εύβοια, το δυτικό και βόρειο Αιγαίο, αλλά και η κεντρική - βόρεια και ανατολική Πελοπόννησος χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή για εκδήλωση τοπικά έντονων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Από Παρασκευή η αστάθεια υποχωρεί και παραδίδει τη σκυτάλη στη ζέστη, στους βοριάδες - μελτέμια και άρα στον αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς. Όμορφο βράδυ σε όλες και όλους!».

ΤΟ "ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ" ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΙΡΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ Μια εικόνα χίλιες λέξεις... Ο έντονα άστατος καιρός φαίνεται να εστιάζεται προς τα ανατολικά και βόρεια κι έτσι περιοχές όπως η Μακεδονία, πρόσκαιρα η Ήπειρος, η Θράκη, η Θεσσαλία, η κεντρική και ανατολική Στερεά, η κεντρική και βόρεια Εύβοια, το δυτικό και βόρειο Αιγαίο, αλλά και η κεντρική - βόρεια και ανατολική Πελοπόννησος χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή για εκδήλωση τοπικά έντονων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Από Παρασκευή η αστάθεια υποχωρεί και παραδίδει τη σκυτάλη στη ζέστη, στους βοριάδες - μελτέμια και άρα στον αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς. Όμορφο βράδυ σε όλες και όλους!

Posted by Klearhos Marousakis on Tuesday, July 2, 2024

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.