Ελλαδα

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Κω και Χίο - Σηκώθηκαν και πάλι τα εναέρια μέσα

Ποια η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εναέρια φωτογραφία από τις εστίες φωτιάς στην Κω
Φωτιά σε Κω και Χίο: Ολονύχτια μάχη, σηκώθηκαν και πάλι εναέρια © kosnews24.gr

Φωτιά σε Κω και Χίο: Ολονύχτια μάχη, σηκώθηκαν και πάλι εναέρια - Ποια η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα

Ολονύχτια μάχη έδωσαν οι πυροσβέστες στην Κω και τη Χίο προκειμένου να ανακόψουν την πορεία των εστιών φωτιάς που καίνε από το μεσημέρι της Δευτέρας στα δύο νησιά.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, η κατάσταση είναι βελτιωμένη και στα δύο πύρινα μέτωπα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν τα εναέρια μέσα. Συγκεκριμένα, η εικόνα από τη φωτιά στην Κω είναι καλύτερη, καθώς έχει πέσει η ένταση των ανέμων, όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς. Ήδη από το μεσημέρι της Δευτέρας (1.7) είχε δοθεί η εντολή εκκένωσης του οικισμού Καρδάμαινα, οι κάτοικοι του οποίου σήμερα θα επιστρέψουν στα σπίτια τους. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2erfeh7rq81)

Φωτιά στην Κω: Επιστρέφουν οι κάτοικοι στα σπίτια τους και οι τουρίστες στα ξενοδοχεία

Το βράδυ, κάτοικοι και τουρίστες από ξενοδοχεία μεταφερθήκαν στην Αντιμάχεια, και φιλοξενήθηκαν σε γήπεδο και δημόσια κτήρια. Τοπικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν ότι η φωτιά πλησίασε σπίτια στην περιοχή Βασιλική, χωρίς μέχρι αυτή τη στιγμή να υπάρχουν αναφορές για ζημιές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τραυματίστηκαν ελαφρά πέντε πυροσβέστες και ένας ιδιώτης. 

22:35 Η εικόνα γύρω από την Καρδάμαινα αυτή τη στιγμή.

Posted by Kosnews24.gr on Monday, July 1, 2024

Φωτιά στη Χίο: Σύλληψη 63χρονου - Η εικόνα από το πύρινο μέτωπο

Στη Χίο η πυροσβεστική προχώρησε στη σύλληψη ενός 63χρονου για τη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας. Οι Πυροσβέστες αντιμετωπίζουν μικρές διάσπαρτες εστίες αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες. Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα νέο μήνυμα εστάλη από το 112.

Συνολικά 51 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο. Οι 44 από αυτές αντιμετωπίστηκαν άμεσα και οι πυροσβεστικές δυνάμεις αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν ακόμη 8 πυρκαγιές. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2er8al6bz1d)

Υψηλός κίνδυνος για την εκδήλωση φωτιάς και σήμερα - Οι περιοχές

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) αναμένεται σήμερα Τρίτη 2 Ιουλίου 2024. Η ΓΓΠΠ έδωσε στη δημοσιότητα τον χάρτη με τις περιοχές στο «πορτοκαλί». 

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για σήμερα Τρίτη 2 Ιουλίου 2024, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) για τις εξής περιοχές:

  • Αττική
  • Βοιωτία
  • Φθιώτιδα
  • Φωκίδα
  • Ηράκλειο
  • Λασίθι
  • Δωδεκάνησα
  • Σάμος
  • Ικαρία
  • Ζάκυνθος
  • Κεφαλονιά
  • Ιθάκη
  • Κύθηρα
  • Αιτωλοακαρνανία
  • Μαγνησία
  • Λάρισα
  • Λακωνία

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.