Ελλαδα

Δύσκολες μάχες με τις φλόγες σε Χίο και Κω - Πυροσβέστες με εγκαύματα στο νοσοκομείο

Στάχτη δεκάδες στρέμματα δασικής έκτασης

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιές σε Χίο και Κω: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες
Φωτιές σε Χίο και Κω: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Φωτιές σε Χίο και Κω: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες - Στάχτη δεκάδες στρέμματα δασικής έκτασης

Σκληρές μάχες συνεχίζουν να δίνουν με τις φλόγες πυροσβέστες και εθελοντές σε όλη την χώρα ενώ αυτή τη στιγμή δύο είναι οι φωτιές που απασχολούν ιδιαίτερα τις αρμόδιες αρχές: στην Κω και τη Χίο.

Σύμφωνα με τη Πυροσβεστική, κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της φωτιάς στη Χίο, τραυματίστηκαν ελαφρά 2 πυροσβέστες. Σύμφωνα πάντως με μαρτυρίες, στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν με εγκαύματα πέντε πυροσβέστες και ένας πολίτης. Η ΕΡΤ αναφέρει ότι τραυματίστηκαν 4 πυροσβέστες και ένας συνταξιούχος πυροσβέστης που συμμετείχε εθελοντικά: φέρουν ελαφρά εγκαύματα και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Χίου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Μάλιστα, το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 51 δασικές πυρκαγιές σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του εκπροσώπου τύπου της πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2ebqjiz1bpl)

Η φωτιά στη Χίο ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μετόχι Σιδηρούντας. Στην πυρκαγιά της Χίου επιχειρούν 142 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομάντος, συμπεριλαμβανομένων 30 πυροσβεστών, που μετέβησαν αεροπορικώς από Αθήνα, 21 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για το συντονισμό τους.

Οι δυνάμεις θα ενισχυθούν τις επόμενες ώρες με 66 πυροσβέστες και 12 οχήματα που μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Λέσβο και Αθήνα. Η κατάσταση παραμένει δύσκολη στη Χίο και θα συνεχίζουν να καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες από όλες τις δυνάμεις πολιτικής προστασίας του νησιού για τον περιορισμό της πυρκαγιάς. Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης τραυματίστηκαν ελαφρά δύο πυροσβέστες.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2ediyw29i7t)

Νωρίτερα, ο αντιδήμαρχος του νησιού, Παντελής Καμπούρης, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι το μέτωπο απέχει 700 μέτρα από οικισμό και ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι. Η Πολιτική Προστασία ζήτησε μέσω του «112» να εκκενωθεί προληπτικά το Μετόχι ζητώντας από όσους βρίσκονται εκεί να απομακρυνθούν προς την παραλία της περιοχής. 

Κως: Πύρινος εφιάλτης - Στάχτη δεκάδες στρέμματα δασικής έκτασης

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά που ξέσπασε στις 11:00 το πρωί στη περιοχή Πόρτες Αντιμάχειας Κω, η οποία έχει αρκετές ακόμα δύσκολες εστίες. Επιχειρούν 68 πυροσβέστες με 6 ομάδες δασοκομάντος, συμπεριλαμβανομένων 32 πυροσβεστών που μετέβησαν αεροπορικώς από Αθήνα, 9 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Οι δυνάμεις στο νησί θα ενισχυθούν περαιτέρω με 15 πυροσβέστες και δύο οχήματα που μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Ρόδο.

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 11:50 το πρωί και καίει χαμηλή βλάστηση ενώ νωρίτερα εστάλη μήνυμα μέσω του 112 προς όσους βρίσκονται στην περιοχή Καρδάμαινα της Κω προκειμένου να απομακρυνθούν προς Αντιμάχεια, λόγω της πυρκαγιάς.

Λεωφορεία είναι έτοιμα με αναμμένες μηχανές, για την απομάκρυνση επισκεπτών από τα Καρδάμαινα και τη μεταφορά τους στο γήπεδο του οικισμού.

«Έχει οργανωθεί να πάνε λεωφορεία για να απομακρυνθούν οι άνθρωποι εφόσον χρειαστεί. Γιατί πρέπει να είμαστε όλοι ψύχραιμοι η ασφάλεια των επισκεπτών και των κατοίκων είναι πάνω απ’ όλα κι εμείς γι’ αυτό προσπαθούμε», δήλωσε η Μαίρη Τριανταφυλλόπουλου, πρόεδρος ξενοδόχων στην Κω.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2ecor4x0fvl)

Φωτιά και στο Ηράκλειο Κρήτης - 112 στους κατοίκους

Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα αργά το απόγευμα στην περιοχή Κατωφύγι, στο Ηράκλειο της Κρήτης. Η πυρκαγιά καίει μέσα σε ρεματιά κοντά στο χωριό. Μέσω του 112 δόθηκε μήνυμα στους κατοίκους να βρίσκονται σε ετοιμότητα και στη συνέχεια να απομακρυνθούν. Επιχειρούν 36 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου και 13  οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 2 ελικόπτερα.

Επίσης χωρίς ενεργό μέτωπο είναι και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Άγιοι Δέκα του δήμου Γόρτυνας Ηρακλείου Κρήτης

Διάσπαρτες εστίες υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση, τις βραδινές ώρες χθες, Κυριακή, στην περιοχή Αγία Μαρίνα στη Ζάκυνθο.

Τέλος, χωρίς ενεργό μέτωπο είναι το λεκανοπέδιο της Αττικής, όπου όμως έγιναν στάχτη αρκετά σπίτια σε Κερατέα και Σταμάτα και καταστράφηκαν μεγάλες αγροτοδασικές εκτάσεις. Τραγικό θάνατο βρήκε 45χρονος που υπέστη ανακοπή έπειτα από εισπνοή καπνού.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.