Ελλαδα

Νέα 48ωρη απεργία στην «Αυγή» στις 3 και 4 Ιουλίου - H ανακοίνωση των εργαζομένων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κουμουνδούρου την ώρα της Πολιτικής Γραμματείας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέα 48ωρη απεργία στην «Αυγή» στις 3 και 4 Ιουλίου - H ανακοίνωση των εργαζομένων
Φωτογραφία Αρχείου © EUROKINISSI

Αυγή: Νέα 48ωρη απεργία στις 3 και 4 Ιουλίου - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κουμουνδούρου την ώρα της Πολιτικής Γραμματείας

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Αυγή, μετά την απόφαση για διακοπή της κυκλοφορίας του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας.

Στη γενική συνέλευση των εργαζομένων της Αυγής αποφασίστηκε νέα 48ωρη απεργία την Τετάρτη 3 και Πέμπτη 4 Ιουλίου.

Μάλιστα θα πραγματοποηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 4 Ιουλίου στην πλατεία Κουμουνδούρου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που θα συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων της Αυγής

Μετά τις επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες ενάντια στο κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας την περασμένη βδομάδα, αποφασίσαμε την πραγματοποίηση νέας 48ωρης απεργίας την Τετάρτη 3 και Πέμπτη 4 Ιουλίου.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά την άκαρπη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη Παρασκευή με τη συμμετοχή των εκπροσώπων της ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ και εκπροσώπων της ηγεσίας του κόμματους και της διοίκησης, οι οποίοι απέρριψαν το αίτημα μας για άμεση επαναλειτουργία του καθημερινού φύλλου πάλι με το επιχείρημα της οικονομικής δυσπραγίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, η ΓΣ κρίνει ως διάτρητη τη μόνη δέσμευση που παρασχέθηκε ενώπιον των σωματείων ότι "προς το παρόν δεν υπάρχει θέμα απολύσεων στο τραπέζι" και ότι οι εργαζόμενοι θα απορροφηθούν στο σάιτ και την κυριακάτικη έκδοση.

Ωστόσο, δεν εγγυώνται ότι δεν θα γίνουν περικοπές και απολύσεις σε 3 ή 4 μήνες ανάλογα με την πορεία των οικονομικών του οργανισμού.
Στο ίδιο πλαίσιο η απρόσκοπτη λειτουργία του κυριακάτικου φύλλου επίσης δεν είναι διασφαλισμένη, καθώς ειπώθηκε ρητώς ότι θα γίνει προσπάθεια προκειμένου να καταστεί βιώσιμο.

Επιπλέον δεν παρουσιάστηκε πλάνο για το πώς θα λειτουργεί ο οργανισμός το επόμενο διάστημα, παρα μόνο γενικόλογες κατευθύνσεις. Το σχέδιο αυτό ζήτησε το σωματείο της ΕΣΗΕΑ το οποίο ανάφερε ότι πρέπει να περιέχει και τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Το σωματείο μας έδωσε διορία μέχρι τη Δευτέρα να κατατεθεί.

Δυστυχώς, καμία δέσμευση δεν αναλήφθηκε σχετικά με την εξόφληση των δεδουλευμένων οφειλών προς τους εργαζόμενους οι οποίες αγγίζουν τις 300.000

Στην κατεύθυνση της διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων μας, αποφασίσαμε ακόμη την υλοποίηση συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 4 Ιουλίου στην πλατεία Κουμουνδούρου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία. Αναμένουμε να ενημερωθούμε για την ακριβή ώρα προκειμένου να δημοσιοποιήσουμε το κάλεσμα της συγκέντρωσης με κεντρικά αιτήματα την ανάκληση της απόφασης κλεισίματος του καθημερινού φύλλου, τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και την αποτροπή απολύσεων, και την εξόφληση των δεδουλευμένων μας

Στο ίδιο πλαίσιο διεκδίκησης, τρέχει ήδη η ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών ενάντια στο λουκέτο, παράλληλα με τα καλέσματα στήριξης που απευθύνουμε στους φίλους και αναγνώστες της ΑΥΓΗΣ, τον κόσμο της αριστεράς, τους συναδέλφους στα ΜΜΕ, τα σωματεία και τους κοινωνικούς φορείς προκειμένου να εκφράσουν τη στήριξη και αλληλεγγύη τους στον αγώνα μας.

✊ Απόφαση ΓΣ εργαζομένων για νέα 48ωρη απεργία 3 και 4 Ιουλίου και συγκέντρωση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Η γενική...

Posted by Εργαζόμενοι της ΑΥΓΗΣ on Monday, July 1, 2024

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.