Ελλαδα

Η επόμενη ημέρα από τη φωτιά στη Σέριφο - Καμένες εκτάσεις και ζημιές (βίντεο)

Τρεις επιχειρήσεις καταστράφηκαν

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Φωτιά Σέριφος: Η επόμενη ημέρα με καμένες εκτάσεις και ζημιές - Τρεις επιχειρήσεις καταστράφηκαν

Καμένες εκτάσεις, ζημιές στο δίκτυο ύδρευσης και ηλεκτροδότησης, αλλά και τρεις καμένες επιχειρήσεις άφησε πίσω της η φωτιά στη Σέριφο. Ο δήμαρχος Σερίφου, Κώστας Ρεβίνθης, μίλησε στην ΕΡΤ για τον απολογισμό της καταστροφής στο νησί. 

«Είναι τουλάχιστον τρεις επιχειρήσεις στη Σέριφο που έχουν καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά» ανέφερε ο Κώστας Ρεβίνθης, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα ξυλουργείο, μία αποθήκη σούπερ μάρκετ και εγκαταστάσεις της ιχθυοκαλλιέργειας του νησιού.

Ερευνάται το τι προκάλεσε τη φωτιά στη Σέριφο

Ο δήμαρχος της Σερίφου ρωτήθηκε για το τι προκάλεσε την πυρκαγιά και σημείωσε ότι παρά τα σενάρια που ακούγονται για σπινθήρα από κολόνα της ΔΕΗ, τα αίτια εξακολουθούν να ερευνώνται. «Θα πρέπει να γίνει έρευνα από την Πυροσβεστική», πρόσθεσε ο δήμαρχος και συμπλήρωσε ότι η φωτιά «κάλπαζε». Παρότι η φωτιά ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση σε φρύγανα, η ξηρασία και ο δυνατός αέρας επέτειναν την επέκταση της.

Φωτιά Σέριφος: Χωρίς ενεργό μέτωπο μετά από δύσκολη νύχτα © cyclades24.gr

Η φωτιά προκάλεσε φθορές και σε κρίσιμες υποδομές για την ύδρευση και το ρεύμα. «Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ είναι εδώ και αντικαθιστούν κολόνες που καταστράφηκαν στην περιοχή. Θα δώσουν ρεύμα μέχρι αύριο», είπε ο κ. Ρεβίνθης, ο οποίος τόνισε ότι στο νησί υπήρχε μόνο ένα πυροσβεστικό όχημα με τέσσερις πυροσβέστες. «Ακόμα και δέκα πυροσβέστες να ήταν στην έναρξη της φωτιάς θα ήταν δύσκολο να την κατασβήσουν καθώς το μέτωπο εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα». 

Δείτε εικόνες από τις καμένες εκτάσεις στη Σέριφο