Ελλαδα

Πανελλήνιες 2024: Ο πρώτος των πρώτων Μανώλης Σελεγγίδης συγκέντρωσε 19.800 μόρια

Ο ίδιος αποκάλυψε το μυστικό της επιτυχίας του και τα όνειρα για το μέλλον του

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Πανελλήνιες 2024: Ο πρώτος των πρώτων με 19.800 μόρια - Ο ίδιος αποκάλυψε το μυστικό της επιτυχίας του και τα όνειρα για το μέλλον του

Οι Πανελλήνιες 2024 ανήκουν στο παρελθόν. Χιλιάδες υποψήφιοι μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών τους άρχισαν να σκέφτονται ήδη την επόμενη μέρα. Ένα σημαντικό κεφάλαιο έκλεισε και συνάμα ανοίγεται μπροστά τους άλλο ένα. Ένας εκ των διακριθέντων, είναι ο 18χρονος Μανώλης Σελεγγίδης από τη Θεσσαλονίκη.

Πανελλήνιες 2024: Ο πρώτος των πρώτων Μανώλης Σελεγγίδης συγκέντρωσε 19.800 μόρια

Ο νεαρός από τη Θεσσαλονίκη θριάμβευσε στις Πανελλήνιες 2024. Σύγκέντρωσε 19.800 μόρια και κατάφερε το απόλυτο 20 σε Μαθηματικά και Χημεία. Στην έκθεση πήρε 19,2 και στη Φυσική που τόσο δυσκόλεψε τους υποψηφίους, ο Μανώλης έγραψε 19,8 και κατάφερε να περάσει πρώτος στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ. Άλλωστε, με τους βαθμούς του, μπαίνει σε όποια σχολή επιθυμεί, ωστόσο ο ίδιος λέει ότι θα επιλέξει είτε τη Σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών είτε Μηχανικών Υπολογιστών.

Ο ίδιος μίλησε στην ΕΡΤ3 και ανέφερε αρχικά πως «Δεν σπαταλούσα καθόλου χρόνο όταν διάβαζα, ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος, χρειάζεται διάβασμα συστηματικό και συγκεντρωμένο, όταν το θέλεις σου βγαίνει αυθόρμητα», ενώ κάπου στον Ιανούάριο ένιωθε πως το εγκαταλείπουν οι δυνάμεις του. Εκεί ήταν το κομβικό σημείο όπως είπε, βρήκε τελικά ξανά τον βηματισμό του και τα έδωσε όλα λίγο πριν την τελική ευθεία. Τώρα, το μόνο που θέλει, είναι πρώτα να πάει διακοπές κάπου στη Χαλκιδική και στην Πάρο και μετά να σπουδάσει στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ.

Οι γονείς του ήταν άκρως υποστηρικτικοί στη μεγάλη του προσπάθεια και δεν τον πίεσαν ποτέ να διαβάσει, ανέφερε, ενώ το μόνο πράγμα που ζήτησε πριν από τη δύσκολη διαδικασία των εξετάσεων ήταν ένα…γαλακτομπούρεκο.

Πηγή: ΕΡΤ