Ελλαδα

Καλύτερη η εικόνα στην Κερατέα - Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις

Κάηκαν σπίτια και απεγκλωβίστηκαν πολλά άτομα

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Φωτιά στην Κερατέα: Έχει οριοθετηθεί μετά από σκληρή μάχη ωρών. Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις. Κάηκαν πέντε σπίτια, ζημιές σε άλλα, αγωνιώδεις απεγκλωβισμοί

Σε πλήρη επιφυλακή για τον φόβο αναζωπυρώσεων των διάσπαρτων εστιών φωτιάς στην Πλάκα και το Μαρκάτι Κερατέας βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις αργά το απόγευμα της Κυριακής (30/6). Νωρίτερα έδωσαν πολύωρη, σκληρή μάχη για να ελέγξουν το μέτωπο που έκαψε τουλάχιστον 5 σπίτια και προκάλεσε ζημιές σε άλλα, ενώ απείλησε ακόμη και τη ζωή πολλών κατοίκων που απεγκλωβίστηκαν από την πυροσβεστική και την αστυνομία.

Η δασική φωτιά στη Σταμάτα είναι κοντά σε σπίτια © ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Φωτιά στην Κερατέα: Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις οι πυροσβέστες

Αυτήν την ώρα έχουν κοπάσει οι ισχυροί άνεμοι, και οι πυροσβέστες κατάφεραν να οριοθετήσουν την φωτιά πριν πέσει το φως του ήλιου. Ωστόσο, παρατηρούνται διαστήματα με ισχυρές ριπές, κάτι που οδηγεί σε αναζωπύρωση τα «καντηλάκια» που καπνίζουν στην ευρύτερη περιοχή, ακόμη και ανάμεσα στα σπίτια των οικισμών. Για τον λόγο αυτό, παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής στην περιοχή, ενώ μηχανήματα του δήμου προχωρούν σε χωματουργικές εργασίες ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος αναζωπύρωσης μέσα στη νύχτα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πραγματοποιήθηκαν περί τους 52 απεγκλωβισμούς κατοίκων, ενώ είχε σταλεί μήνυμα από το 112 για την εκκένωση έξι οικισμών. Σε μια από αυτές τις περιπτώσεις, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ απομάκρυναν ηλικιωμένο ζευγάρι από την οικία τους στην Κερατέα.

Η φωτιά στην Πλάκα δεν είχε ενιαίο μέτωπο, αλλά έκαιγε σε 4 διαφορετικές εστίες. Οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις (πάνω από 140 πυροσβέστες) επιχειρούσαν και στις 4 εστίες, ενώ γίνονταν ρίψεις απο τουλάχιστον 20 εναέρια μέσα. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραιναν οι ισχυροί άνεμοι -με ριπές που ξεπερνούσαν τα 9 μποφόρ- καθώς και οι διάσπαρτες οικίες. Σύμφωνα με την εικόνα που μεταδίδεται από τους ρεπόρτερ καναλιών, στο σημείο φαίνεται πως υπάρχουν πολλά ακαθάριστα οικόπεδα.

Η φωτιά στην Πλάκα Κερατέας έχει κάψει μέχρι τώρα τρία σπίτια © ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI
Σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες, κάτοικοι απεγκλωβίστηκαν ©ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Μπαράζ μηνυμάτων 112 στην Κερατέα