Ελλαδα

Στο «φως» η ιατρική γνωμάτευση για τον ξυλοδαρμό της Σοφίας Πολυζωγοπούλου από τον Απόστολο Λύτρα

Τι ζητά με υπόμνημά της η δικηγόρος

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Απόστολος Λύτρας
Σοφία Πολυζωγοπούλου: Η ιατρική γνωμάτευση για τον ξυλοδαρμό © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Σοφία Πολυζωγοπούλου: Η ιατρική γνωμάτευση για τον ξυλοδαρμό από τον Απόστολο Λύτρα

Η ιατρική γνωμάτευση για τον ξυλοδαρμό της Σοφίας Πολυζωγοπούλου από τον Απόστολο Λύτρα «βλέπει» σήμερα (30.6) το φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για τη γνωμάτευση που έκανε ο γιατρός που εξέτασε τη δικηγόρο το βράδυ του ξυλοδαρμού της. Ο γιατρός ήταν εκείνος που ενημέρωσε τις αρχές για το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. 

Σύμφωνα με το MEGA, η ιατρική γνωμάτευση μετά την εξέταση της Σοφίας Πολυζωγοπούλου αναφέρει: «Έγινε κλινικός, απεικονιστικός και εργαστηριακός έλεγχος. Φέρει κεφαλαιματώματα τριχωτού, οιδήματα μετώπου, οφθαλμικών κόγχων άμφω, ρινός, ζυγωματικών, εκδορές και οιδήματα άνω και κάτω χείλους, θλαστικό τραύμα δεξιού λοβού αυτός και τραύματα γλώσσας. Απεικονιστικά φέρει κάταγμα ρινικού οστού. Έγινε σύσταση για εισαγωγή και 24ωρη παρακολούθηση. Οίδημα δεξιάς παλάμης και αριστερού δακτύλου».

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου υποστηρίζει ότι δέχθηκε πιέσεις για να μην αποκαλύψει την αλήθεια

Με υπόμνημα της, η Σοφία Πολυζωγοπούλου ζητά την άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών του Αποστόλου Λύτρα από τις 16 ως τις 19 Ιουνίου, καθώς όπως αναφέρει η δικηγόρος, αντί να τη μεταφέρει στο πλησιέστερο νοσοκομείο, εκείνος την οδήγησε στον Γέρακα, παρά τη θέληση της. Η δικηγόρος - θύμα κακοποίησης αναφέρει ότι δέχτηκε πιέσεις από τον Απόστολο Λύτρα και συνεργάτες του, προκειμένου να τη μεταπείσουν να μην αποκαλύψει την αλήθεια.

«Ενώ ήμουν βαρύτατα τραυματισμένη, ο κατηγορούμενος αντί να με μεταφέρει, ως όφειλε, αμέσως στο πλησιέστερο νοσοκομείο, και αγνοώντας τις εκκλήσεις μου να μεταβούμε σε νοσοκομείο, εκείνος αποφάσισε, χωρίς τη θέλησή μου, να με μεταφέρει, στο Γέρακα, και ενώ ήδη ένιωθα πνιγμό από την κατάποση ποσοτήτων αίματος, πόνους στο κεφάλι μου, ζαλάδες, αστάθεια και λιποθυμική τάση. Ο λόγος που με πήγε εκεί, ήταν ότι προφανώς ήθελε να αποφύγει τη σύλληψή του. Εκείνος καταθέτει ότι δήθεν πήγαμε για να ηρεμήσουμε», αναφέρει η 37χρονη δικηγόρος στο υπόμνημά της, σύμφωνα με το MEGA.

«Δεχόμουν συνεχή τηλεφωνήματα από τον Γ.Κ., ο οποίος με καλούσε για λογαριασμό του κατηγορουμένου και μου ζητούσε να πω στην ανακρίτρια ότι έπεσα από τη σκάλα, επιμένοντας στην επαγγελματική καταστροφή που θα ερχόταν και για τους δύο μας. Εγώ του απήντησα ότι θα πω την αλήθεια όπου κληθώ», αναφέρεται επίσης στο υπόμνημά της.

Οι αρχές διαψεύδουν ότι έγινε αλκοτέστ στον Απόστολο Λύτρα το βράδυ του ξυλοδαρμού

Η ΕΛ.ΑΣ. διέψευσε το ρεπορτάζ που προβλήθηκε εχθές Σάββατο (29.6) από το Mega για τα περί αλκοτέστ στο οποίο υποβλήθηκε ο Απόστολος Λύτρας το βράδυ του ξυλοδαρμού.

H Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής εξέδωσε ανακοίνωση όπου διαψεύδει το ρεπορτάζ σημερινής τηλεοπτικής εκπομπής, το οποίο ανέφερε ότι αστυνομικοί πραγματοποίησαν αλκοτέστ στον ποινικολόγο Απόστολο Λύτρα μετά το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος της συζύγου του. Όπως τονίζεται από τη ΓΑΔΑ ο «περιγραφόμενος έλεγχος ουδέποτε πραγματοποιήθηκε από οποιαδήποτε αστυνομική υπηρεσία».

«Η ΕΛ.ΑΣ. λέει εδώ ότι δεν πραγματοποιήθηκε αλκοτέστ. Βάζουμε το αλκοολόμετρο χωρίς το καλαμάκι, είναι προκαταρκτικός ο έλεγχος για να δούμε από το μηχάνημα αν έχουμε ένδειξη αλκοόλης. Αν έχουμε προχωράμε σε ένα δεύτερο έλεγχο με το καλαμάκι όπου φυσάει ο οδηγός. Γράφουμε τα στοιχεία του ελεγχόμενου έτσι και αλλιώς. Οι περισσότερες υπηρεσίες, για να βλέπουν πόσοι έλεγχοι γίνονται την ημέρα ή το βράδυ, καταγράφουν τα στοιχεία των ελεγχόμενων ακόμη και αυτών ποτού δεν έχουν στοιχεία αλκοόλης, που δεν έχουν πιει. Για να βγάλει ανακοίνωση η αστυνομία, στην προκειμένη περίπτωση υπήρχαν έξω συνέργεια τα οποία κατέγραφαν τα στοιχεία των ελεγχόμενων στα σημεία που ήταν κοντά στο περιστατικό. Δεν καταγράφονται τα στοιχεία του ατόμου, αλλά η πινακίδα πολλές φορές. Δεν είναι πρωτόκολλο αυτό αλλά τις περισσότερες φορές κρατιούνται τα στοιχεία. Όχι πάντα όμως. Μετά βγάζει δελτίο τύπου που ανακοινώνει πόσοι έλεγχοι γίνονται και τι αποτελέσματα βγήκαν».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.